CCTV Aydınlatma Metni

S.S. MASKO MOBİLYA VE AHŞAP EŞYA İMALATÇILARI SİTE İŞLETME KOOPERATİFİ

Hizmet Sahasında Yer Alan Güvenlik Kameraları Hakkında Aydınlatma Metni

 

 

İşbu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden S.S. MASKO MOBİLYA VE AHŞAP EŞYA İMALATÇILARI SİTE İŞLETME KOOPERATİFİ tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“KVKK”) 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ çerçevesinde, kişisel verilerinizin işlenme amaçları, hukuki nedenleri, toplanma yöntemi, kimlere aktarılabileceği ve KVKK kapsamındaki haklarınız konularına ilişkin olarak sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

 

Hizmet sahamızın dış cephesinde, sitenin sokaklarında, site girişinde, açık otoparklarda, kapalı otoparkta, cami çevresinde ve içerisinde, restoranların çevrelerinde, bankaların çevrelerinde, umumi tuvaletlerin çevrelerinde, sosyal alanlarda, parklarda, çocuk oyun alanlarında, AVM’nin koridorlarında ve girişinde olmak üzere 12 tanesi zoom yapabilme özellikli, 6 tanesi plaka okuma özellikli (Site girişindeki danışmada bulunmaktadır.) toplam 138 adet güvenlik kamerası vasıtasıyla, hizmet sahamızın güvenliğinin sağlanması amacıyla görüntü kaydı yapılmakta ve kayıt işlemi güvenlik birimi tarafından denetlenmektedir.

 

Söz konusu kişisel verileriniz, Kanunun 5. maddesinde yer alan “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak otomatik yollarla işlenmektedir. Ayrıca ilgili kişisel verileriniz hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi veya ilgili mevzuatı gereği talep halinde adli makamlar veya ilgili kolluk kuvvetlerine aktarılabilecektir.

 

Anayasa’nın 20. maddesinde herkesin, kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme hakkına sahip olduğu ortaya konulmuştur. KVKK’nın 11. maddesinde kişisel veri sahibinin kanun kapsamındaki hakları sayılmıştır.

 

KVKK’nın ilgili kişilerin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi S.S. MASKO MOBİLYA VE AHŞAP EŞYA İMALATÇILARI SİTE İŞLETME 5 KOOPERATİFİ’ne ait “https://masko.com.tr/” adresinde yer alan “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca sizlere kolaylık sağlaması adına hazırlanan “Veri Sorumlusuna Başvuru Formu” aracılığıyla bizlere iletebilirsiniz.

 

 

Veri Sorumlusu: S.S. MASKO MOBİLYA VE AHŞAP EŞYA İMALATÇILARI SİTE İŞLETME KOOPERATİFİ

Adres: İkitelli OSB Mah. Masko Avm. Sk. No:1/38 Başakşehir/ İstanbul

Mail: info@masko.com.tr