Reklam

YENİ EVLENENLER İÇİN “EVİNİZİ KURMA REHBERİ” yeni bir ev yeni bir başlangıç

YENİ EVLENENLER İÇİN “EVİNİZİ KURMA REHBERİ” yeni bir ev yeni bir başlangıç

img

Yeni evlenenler veya evini yenilemek isteyenler, ev kurma rehberimizi okuyarak tüm ev dekorasyonunu yaparken çok daha keyifli vakit geçirebilir ve mobilya seçimlerini daha doğru yapabilir.

Yeni bir evlilik yaptığınız da veya evinizi yeniden kurmak istediğinizde fazla aceleci olmamanız gerekiyor. Yeni hayatınıza, yeni bir eve yerleşirken; yaşayacağınız evi seçerken, evin mimari özelliklerini ve geçmişini iyice araştırmanız oldukça önemli. Hangi odanın nerede olması gerektiğinden tutun da aydınlatmaya, aydınlatmadan odaların rengine, renkten mobilyaların işlevselliğine kadar her şey göz önünde bulundurulmalı.

İlk önce odaların rengi ve zemin kaplamalarından başlayın..

Odaların rengine karar vermek çok zahmetli bir olarak görülebilir. Ancak renkten önce karar vermeniz gereken şey, odaları boya mı yaptırmak istediğiniz yoksa duvar kağıdı mı yaptırmak istediğiniz olmalı. Bütçenize ve zevkinize uygun olarak duvar kağıdı modellerine de göz gezdirmenizde fayda var. Her ne seçecek olursanız olun, dikkat etmeniz gereken şey elbette ki zevkiniz ancak odanız için kurduğunuz ve hayal ettiğiniz dekorasyon ve odalarınızın boyutları da oldukça önemli. Eğer küçük oda dekorasyonu yapıyorsanız açık renkli duvar boyası ya da açık renkli duvar kağıdı kullanmanızda fayda var. Ayrıca daha geniş bir illüzyon için 3D Duvar Kağıdı modellerini inceleyebilirsiniz. 

Zemin kaplamaya gelecek olursak genel bir hava yaratmak ve bütünlüğü bozmamak açısından evinizin tüm odalarında tek bir zemin malzemesi kullanmanızda fayda var. Ancak farklı ürünleri bir araya getirmek istiyorsanız; ahşap zemin, seramik zemin ve vinil zemin kaplama gibi sert ve dayanıklı yüzeyleri kullanmanız daha mantıklı olacaktır.

Örneğin mutfakta temizlenmesi daha kolay zeminler kullanarak ya da teras ve balkon gibi görsel alanlarda ahşap zeminler kullanarak hem kullanış hem de şıklık sağlayacaktır.

Hem işlevsel hem de şık; gizli mutfaklar...

Kullanışlı bir mutfak yaratmak, gösterişli bir mutfak yaratmaktan çok daha iyi. Modüler tasarıma sahip aynı zamanda da fonksiyonel gizli mutfaklar ile işlevselliği tasarıma aktarabilirsiniz. Ocak, buzdolabı ve davlumbaz gibi geniş yer kaplayan ve hareket alanını kısıtlayan beyaz eşyaları artık gizlemek ve geniş bir alan da yaratmak oldukça basit! 

Alanları kapatarak daha minimal ve çok daha gizli bir hale getiren yeni moda gizli mutfaklar, hem günlük hayattaki ihtiyaçlarınızı karşılarken hem de ailenize ve kendinize çok daha geniş bir alan yaratmanıza yardımcı olacak.

Düzenli ve kullanışlı; yatak odası stilleri...

Yatak odaları hem evinizin hem de sizin en özel alanlarınızın başında gelmekte. Hatta düşünüldüğü zaman en özeli. Bu nedenle de dekorasyonu yapılırken diğer alanlara göre biraz daha özenilmesinde fayda var. Sizler de yatak odası dekorasyonu yaparken nelere dikkat etmemiz gerekiyor veya neleri ön plana çıkarmamız gerekiyor diye düşünüyorsanız, önceliğiniz dekorasyonunuzu kafanızda belirlemek olmalı. Diğer bir önemli nokta da yatak odanızın düzeni. Düzenli ve işlevsel bir yatak odasında tüm yorgunluğunuzu atmanız ve güzel bir  uyku keyfi sürmeniz mümkün.

Depolama alanı  olarak kullanılabilecek olan yatak odası dekorasyonunu yaparken sepet, raf, askı gibi düzeni sağlayıcı ürünleri sık kullanmanızda fayda var. Aynı zamanda da raylı dolaplar, tekerlekli şifonyer modelleri günlük hayatınızda size fayda sağlayacaktır.

Özel tasarım gardırop sistemleri ve raydolaplarla yatak odanızı daha fonksiyonel bir hava sokarken pratik çözümlerle de aynı alandaki düzeni sağlamak keyifli olacak!

Genel olarak dinginlik ve sakinlik hakim olduğu zaman çok daha kaliteli bir alan haline gelerek tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak olan yatak odası takımları ve yatak odası tasarımlarında ferforjeden yapılmış sade yatak başlıkları, keten malzemesinden modern br havaya getirilmiş keten nevresim takımları veya pamuklu nevresim takımları ve bol çekmeceli şifonyer ile mükemmel bir yatak odası hazırlayabilirsiniz.

Oturma odası demek tüm ev demek…

Tüm ev dekorasyonunu dengeleyen ve aslında bakıldığı zaman en çok dikkat çeken yer; salon ve oturma odaları. Tüm faaliyetlerin yapıldığı, gelen misafirlerin karşılandığı oturma odası dekorasyonlarını yaparken ilk önce şıklık ön planda tutulur. Ancak bu kesinlikle yanlış! İlk önce konfor ve işlevselliğe bakılmalıdır. Az önce de belirttiğimiz gibi tüm faaliyetlerimizi gerçekleştirdiğimiz oturma odalarında rahatlık sağlanırsa şıklık da zaten beraberinde gelecektir. 

Odanızın boyutlarına göre, odayı boğmadan alacağınız mobilyalarınız; yani oturma grupları ve salon takımlarınızla, güzel ve hoş bir alan yaratabilirsiniz. İster klasik dekorasyon isterseniz de modern dekorasyon insanı olun tekdüzeliğe kaçmadan enerjinin hakim olduğu bir alan yaratmanızda fayda var. 

2020 ev dekorasyonu trendleri ve hatta 2021’in de mobilya trendleri arasında modern mobilyalar başı çekiyor. İki ana rengin hakim olduğu, işlevsel ve gösterişten uzak oturma takımları ve salon takımları bu sezon ve gelecek sezonda oldukça moda. Trendleri takip ederek birbirinden güzel mobilya arasında seçim yapabilirsiniz. 

Sizler de modern mobilya, modern oturma takımları ve modern salon takımları ve modern ev dekorasyonu hakkında bilgi alarak mobilyaları daha yakından görmek istiyorsanız Masko Mobilya Kenti’ne gelebilirsiniz. 

Banyonuz size özel olmalı…

Bakıldığı zaman evlerin banyoları birbiri ile neredeyse aynıdır ve içindeki banyo mobilyaları benzerdir. Ama siz bu benzerlikten hoşlanmıyor ve farklı şeyler arıyorsanız; kendinize özel ve tasarımı size ait bir banyo oluşturabilirsiniz. Eğer bununla uğraşmak istemiyor sadece sonuca odaklanmak istiyorsanız, banyolarınızı deneyimli iç mimarlara emanet edebilirsiniz. 

Masko Mobilya Kenti’nde bulunan firmalarımıza gelerek banyo mobilyaları ve banyo ürünlerini daha yakından inceleyebilir ve deneyimli iç mimarlardan ücretsiz iç mimarlık desteği alabilirsiniz.