Reklam

Yeni Bir Yılda, Yeni Bir Oturma Odası

Yeni Bir Yılda, Yeni Bir Oturma Odası

img

Evimizde bulunduğumuz zamanın büyük bir kısmını oturma odamızda geçiririz. Eğer siz de yeni bir yılın yenilikler anlamına geldiğini düşünenlerdenseniz, değişikliğe oturma odanızdan başlamaya ne dersiniz?

Zaman zaman hepimizin değişikliğe ihtiyacı olur; özellikle de yaşam alanlarımızda… Eskiden size dinginlik ve huzur veren renkler ve objeler ya da mutluluk veren mobilyalar, zamanla sıkıcı ve sıradan gelebilir. Bu durumda, bütçenizin el verdiği ölçüde, hazır yeni bir yıl da yaklaşıyorken değişiklik yapabilirsiniz. Evinize taptaze bir hava katmak ve onu sıradanlıktan kurtarmak için önerilerimize kulak verin.

· Öncelikle, son 6 aydır kullanmadığınız ya da sıkılıp gözünüze batmaya başlayan tüm eşyaları ortadan kaldırın. Bu eşyalar gidince odanızın birdenbire ferahladığını, aydınlandığını hemen göreceksiniz.

· Artık ev dekorasyonunda aydınlatmanın önemi çok büyük. Üstelik aydınlatma armatürleri sadece aydınlatmakla kalmıyor, dekoratif bir obje olarak da göz alıyor. Odanıza yeni bir avize alarak ya da şık bir lambaderle mobilyalarınızı tamamlayarak odanıza yepyeni ve aydınlık bir hava katabilirsiniz.

· Eğer mümkünse, üzerinizdeki sıkıntıyı atmak için işe, eşyaların yerlerini değiştirerek başlayın. Eşyalarınız 2 senedir aynı konumda duruyorsa sıkılmanız oldukça normal. Koltuklarınızı ya da oturma grubunuzu odanıza uygun bir odak noktası seçerek yeniden düzenleyin. Odak noktanız, TV ünitesi, şömine ya da manzaralıysa camlarınız olabilir.

 

· Odanızdaki büyük eşyaları yeniden yerleştirdikten sonra sıra, aksesuarlarda… Sizin için manevi önemi olanlar dışındaki tüm aksesuarlarınızın yerinde kalıp kalmama kararını gözden geçirin. Sadece hoşunuza gitmeyen aksesuarları kaldırmanız bile evinize yeni bir hava katacağı gibi sezonun trend renklerinde ve tarzında, yeni aksesuarlara da yer açacak.

· Eğer odanızda yer ya da aksesuar değişikliği yapabileceğiniz bir durum yoksa odanızın rengini değiştirmeniz, tamamen farklı bir odaya sahip olmanızı sağlar. Odanıza şöyle bir bakın ve hangi rengin içinizi ferahlatacağınızı bir düşünün. “Bu havada badana yapılır mı?” demeyin! Çünkü sadece hafta sonu ve bir gününüzü ayırarak hatta belki de sadece bir duvarı boyayarak pazartesi günü bambaşka bir odaya uyanabilirsiniz.

· Aynı durum, halınız için de geçerli. Eğer duvarları boyamak zor ve zahmetli geliyorsa halınızı değiştirin. Eğer şu andaki halınız diğer mobilyalarınızla tamamlayıcı ve uyumlu renklerdeyse bu defa tam tersini tercih edin ve kontrast renkte ya da grafik desenli bir halı alın. Bordo, canlı mercan, mor tonlara sahip halılar, bizim önerilerimiz…