Reklam

Yatak Temizliği Nasıl Yapılır?

Yatak Temizliği Nasıl Yapılır?

img

Yatak temizliğindeki ince noktaları anlayabilmek ve değerlendirebilmek için blog yazımızı okuyabilirsiniz. İyi okumalar.

Evinizin her alanında sağlığınız için temizliğe ve hijyene çok dikkat etmelisiniz. Özellikle yatağınız için düzenli aralıklar ile temizlik yapmanız kaliteli bir uyku adına büyük önem taşımaktadır. Yatak temizliği yaparken çok dikkatli olmanızda yarar olacaktır. Sürekli olarak kullanmış olduğunuz yatağınız sizler fark etmeseniz de bakteri ve mikrop yuvası haline dönüşebilir.

Yatak temizliğinin nasıl yapılması gerektiği hakkında tüm bilmeniz gerekenleri sizler için sıraladık.

Yatak Temizliği Nasıl Yapılır?

●Yatağınızın üzerinde bulunan çarşaf ve alez gibi ürünleri kaldırın. Daha sonra ilk olarak yatağınızı süpürün. Yatağın üzerindeki ilk tozun gitmesini bu sayede sağlayabilirsiniz.

●Terden veya diğer etkenlerden kaynaklı olarak yatağınızda lekeler oluşabilmektedir. Bu lekeleri dağıtmadan ve uygun temizlik ürünleri ile kısa sürede temizleyebilirsiniz.

●İlk olarak lekeyi alt tabakalara yaymamak için uygun temizleyiciyi nemli bir beze sıkarak nazikçe lekeyi silin. Daha sonra soğuk su ile temiz ve ıslak bir bez yardımıyla bu alanı tekrar silerek lekenin dağılmadan çıkmasını sağlayabilirsiniz.

●Evde yatak temizliği için tercih edebileceğiniz en doğal temizleyicilerden biri de karbonattır. Karbonatlı su ile yatağınızı sünger yardımıyla silebilirsiniz. Hem durulaması daha kolay hem de daha sağlıklı bir temizlik ürünü tercih etmiş olacaksınız.

●Eğer bebek yatağı gibi daha hassas bir şekilde temizlenmesi gereken bir yatak temizliği yapacaksanız karbonatı kesinlikle tercih edebilirsiniz.

●Aşırı deterjan kullanımı yatak temizliği sırasında kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Ayrıca çok ıslak bez ile yatağınızı silmeniz ıslaklığın alt tabakalara gitmesine neden olacağı için yatağınızda rutubet oluşabilir.

Yatak temizliği yaparken yatağın arka kısmını da çevirerek aynı işlemleri arka tarafı için de uygulamaya dikkat etmelisiniz. Temizlik işleminin ardından kuruduktan sonra yatağınızı tekrar süpürmeniz yüzeyde kalan karbonat kalıntılarının gitmesini sağlayacaktır.

●Yatağınızın kirlenmemesi ve lekelenmemesi için yatak koruyucuları ve alezleri kullanabilirsiniz. Bu sayede yatağınızın yüzeyi kesinlikle kirlenmeyecektir. Alezleri ve diğer yatak koruyucu ürünleri yıkamak yatak temizliğinden daha pratiktir.

●Daha temiz ve hijyenik bir yatakta uyumak için düzenli olarak alezleri yıkamalı ve çarşaflarınızı sık sık değiştirmelisiniz.