Reklam

YATAK NASIL TEMİZLENİR ?

YATAK NASIL TEMİZLENİR ?

img

Yatak temizliği nasıl yapılmalıdır? Önemli midir? Sorularınızın cevabı için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Hayatımızın geneline bakıldığı zaman çok uzun bir dönemi uyuyarak veya yatağımızda dinlenerek geçiyor. Uzman doktorların yapmış olduğu araştırmalara bakıldığı zaman sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazları arasında “uyku” geliyor. Sağlıklı ve kaliteli bir uykunun da başına konforlu ve temiz bir ortam geliyor diyebiliriz.

 

Yataklar ne kadar zamanda bir temizlenmeli?

Genel olarak bakıldığı zaman tüm mobilya ve mobilya aksesuarlarına yapacağınız periyodik bakım ve temizlikler onların daha uzun ömürlü kullanılmasına olanak sağlar. Rutin olan yapmış olduğunuz temizliklerin haricinde yataklarınızı haftalık veya aylık olarak detaylı bir şekilde temizlerseniz yatağınızın ömrünü artırmış olursunuz.

Peki nasıl temizlemeliyiz?

İlk önce yapmanız gereken “sık sık” değiştirmiş olduğunuz çarşaf ve diğer nevresim takımı ögelerinizi çıkararak çamaşır makinesine atmak olmalı. bu sayede yatak temizliğinin ilk aşamasına başlamışsınız diyebiliriz.

Yataklarınızı çarşafla veya alezle kullanıyorsanız bile bu yatağınızın temiz olacağı anlamına gelmiyor. Ve yataklarınızın üzerinde toz birikiyor.

Bu toz birikintilerini temizlemek için elektrik süpürgenizin başlıklarını kullanabilirsiniz. Daha etkili bir toz temizliği için makinenizin emiş gücünü maksimum seviyeye getirmeniz gerekebilir. Eğer elektrik süpürgenizin döşeme aparatı varsa onu kullanarak yoksa da süpürge başlığınıza saracağınız temiz bir bez yardımıyla yatağın tüm yüzeyini süpürebilirsiniz. 

Son olarak da yataklarınızı kirlerden de korumak oldukça önemli. Detaylı temizlik yaptığınız zaman alez kullanarak korumanızı sağlayabilirsiniz.