Reklam

Tüylenme Yapan Halıların Çözümü Nedir?

Tüylenme Yapan Halıların Çözümü Nedir?

img

Halınızdaki tüylenme sorununu gidermek için öncelikli olarak düzenli bir şekilde tüy toplama fırçası ile halınızı fırçalamalısınız.

Tüylenme Yapan Halıların Çözümü Nedir? Oldukça şık ve modern tasarımlı halılarda bile tüylenme sorunu meydana gelebilir. Ev tekstil ürünlerinin başında gelen ve dekorasyonun en önemli parçası olan halılarda çok daha dikkatli seçimler yapmalısınız. Sürekli olarak tüy toplayan bir halıyı temizlemek zorunda kalabilirsiniz. Özellikle ev hanımlarını oldukça rahatsız eden konulardan biri olan halı tüylenme sorunu için önerilerimize göz atabilirsiniz.

Tüylenme Yapan Halıların Çözümü Nedir?

Halınızdaki tüylenme sorununu gidermek için öncelikli olarak düzenli bir şekilde tüy toplama fırçası ile halınızı fırçalamalısınız. Düzenli bir temizlik ile tüy toplama sorununun önüne geçebilirsiniz. Halı fırçası tüyleri halıya zarar vermeden çıkartmanız için yardımcı olacaktır.

Genellikle yeni alınan halıların hemen hepsinde tüy toplama sorunu görülebilmektedir. Ancak kullanıma göre ve zaman içerisinde bu sorun ortadan kalkacaktır. Bu süre içerisinde düzenli olarak halı tüy toplama fırçası ile halınızın yüzeyini temizleyebilirsiniz.

Tüylenme yapan halı için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise halınızı yıkatmaktır. Bunun için profesyonel olarak halı yıkama hizmeti veren yerleri tercih edebilirsiniz. Özel halı yıkama şampuanları ve makineleri ile yapılacak olan temizlik işlemi tüy toplama sorunu için de bir çözüm olabilir.

Eğer astım ve alerji gibi sorununuz var ise halı alırken tüysüz halıları tercih edebilirsiniz. Eğer tüylü halıları alırsanız kullanmaya başladığınız ilk dönemde sürekli olarak alerjik reaksiyonların olmasına da neden olabilirsiniz.

Teknolojinin de ilerlemesi ile birlikte artık çok daha sağlıklı kullanım sunan ve tüysüz halı modelleri de üretilmektedir. Antialerjik ve tüysüz halılar ise kesinlikle tüy toplamadığı için daha sağlıklı bir kullanım sunmaktadır.

Günlük halının yüzeyini yüksek devirde elektrik süpürgesi ile süpürmeniz de yine tüylenme sorunu için en etkili çözümlerden biri olacaktır. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi almış olduğunuz halınızı kullandıkça tüylenme sorununun geride kaldığını göreceksiniz.

Fiyat olarak tüy toplamayan halılar biraz daha yüksek fiyatlarda olabilmektedir. Ancak daha konforlu bir kullanım sunacağı için tercihinizi tüy toplamayan yapıdaki halılardan yana yapabilirsiniz. Masko’da en kaliteli mobilya ve halı çeşitlerini bulabilirsiniz.