Reklam

TAM 4 ADIMDA DOĞRU ORTA SEHPA SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR ?

TAM 4 ADIMDA DOĞRU ORTA SEHPA SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR ?

img

Orta sehpa modelleri, kullanışlı ve şık olma özelliği ile mobilya dekorasyonunu tamamlar. Seçiminin nasıl yapılması gerektiğini öğrenmek için blog yazımızı inceleyin.

Bir evi veya ofis dekorasyonu yaparken doğru tamamlayıcı aksesuarları ve tamamlayıcı ürünleri seçmek oldukça önemli. Ayrıntıların daha farklı bir ortam yarattığını ve mobilya dekorasyonunu nasıl tamamladığını bildiğimiz için özellikle dekorasyonun bel kemiğini oluşturan orta sehpa modellerini seçmemiz, biraz titizlik ve özen istiyor. 

Özellikle salon dekorasyonunun olmazsa olmazlarından olan orta sehpalar, hem dekorasyonu tamamlıyor hem de pek çok işlevi bulunuyor. Ancak yine de seçimi en zor olan mobilya modellerinden bir tanesi. Gerek tarzı gerek boyutu gerekse de rengi olsun seçimi iyiden iyiye zorlaşıyor. Gelin birlikte orta sehpa modeli seçimi yaparken işinizi kolaylaştıracak olan dört adımı birlikte inceleyelim.

İLK OLARAK NE İÇİN ALACAĞINIZA KARAR VERİN

Orta sehpanızı seçmeden önce ne için kullanacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Örneğin, orta sehpanızı sadece dekorasyon amacı ile mi kullanmak istiyorsunuz, yoksa çayınızı veya kahvenizi koyup işlevsel özelliklerinden yararlanacağınız bir sehpa mı arıyorsunuz ?

Özellikle bu adım ilk olmakla birlikte en önemli adımı oluşturuyor.

ALAN GENİŞLİĞİNİZ ÇOK ÖNEMLİ

Mobilya seçimi yapılırken en çok atlanan ve insanları en çok zora sokan temalardan biri de “alan ölçüsü” teması. Mobilyanın ahengine kapılıp veya işlevselliğini kapılık bu temayı gözden kaçırdığımız zaman almış olduğumuz mobilya büyük sorunlar çıkartabiliyor. elbette ki aynı durum orta sehpalar içinde geçerli. 

Bu nedenle de seçiminizi yapmadan önce, koymak istediğiniz alanın boyutlarına dikkat etmelisiniz. Eğer kendinize uygun boyutlarda orta sehpa bulamıyorsanız da, Masko Mobilya Kenti’nde bulunan 778 tane mobilya firmasından tarzınıza ve kendinize uygun olan mobilya firmasına, kendi özel ölçü ve boyutlarınızda “özel tasarım orta sehpa modeli” yaptırtabilirsiniz. 

İŞLEVSEL ÖZELLİKLERİNE DE BAKMALISINIZ

Orta sehpalar ilk başlarda da belirtmiş olduğumuz gibi birçok farklı nedenle kullanılabiliyor. Ancak genele bakıldığı zaman elbette ki şıklığı önemli bir etken iken fonksiyonelliği çok daha ön planda olan bir tamamlayıcı  mobilya.

Bu yüzden de, orta sehpa modelinizi seçerken fonksiyonel özelliklerine bakmanızda çok fayda var. Özellikle son zamanlarda sıklıkla rastladığımız ve hayat kurtarıcı bir mobilya olan, açılır kapanır orta sehpa modelleri, tüm sorunlarınızı ortadan kaldırabilecek nitelikte.

Açılır orta sehpa modelleri, dilediğiniz tama neredeyse bir masa kadar geniş ve kullanışlı olabiliyor. Standart bir model aramıyor ve kendinizi uygun bir model istiyorsanız, özel iç mimarlık desteği veren Masko mağazalarına gelerek dilediğiniz orta sehpa modelini kendinize uygun olarak ürettirebilirsiniz.

Orta sehpa modellerimizi buradan inceleyebilirsiniz.