Reklam

TALEP ARTTI.. MOBİLYADA TESLİMAT SÜRESİ NEDİR?

TALEP ARTTI.. MOBİLYADA TESLİMAT SÜRESİ NEDİR?

img

Mobilyada talepler arttı. Mobilya teslimat süreleri de beraberinde değişimler göstermeye başladı.

Pandeminin tüm dünyayı ve beraberinde Türkiye’yi sarması ile birlikte birçok alanda da değişimler ve gerilemeler gözlemlendi. Hem kendi bireysel hayatımızda hem de iş dünyasında değişen bu olaylara karşı almış olduğumuz önlemler mobilyacılık sektöründe de fazlası ile etkisini göstermeyi başarmış durumda. 

Mobilyacılık alanına da pandeminin vurması ile birlikte özellikle fabrika alanında gerileme yaşayan “mobilyacılık sektörü”  “Evde Kal” sürecinde müthiş bir sıçrama yaşamıştır. Yapılan araştırmalara göre bu süreç içerisinde hemen hemen herkes ev içerisindeki yaşama alanını değiştirmek ve daha konforlu bir alan haline getirmek adına mobilya kampanyalarını ve mobilya alışverişlerini yakından takip etmeye başlamıştır. Daha sonraları da başlayan düğün sezonu ile birlikte; evlenen ve evini yenilemek isteyenler, pandemi olmasına rağmen mobilyacılık sektörünü canlandırarak bu sektördeki üretime ve tüketime katkı sağlamıştır.

Yeni normalleşme süreci ile başlayan talebe yetişmeye çalışan mobilya üreticileri müşteri tarafından alınmak istenen hazır mobilyaların yoğun talepte olduğunu söylemekte. Bu yoğun talebin yıl sonuna kadar devam edeceğiniz söyleyen mobilya üretici firmaları, gerek yurt içine gerekse de yurt dışına yetiştirmeye çalıştıklarını bildiriyor. 

Tüm bunlarla birlikte dünyanın en büyük mobilya kenti olan Masko Mobilya Kenti’nde üretici olan ve özel üretim yapan mobilya firmaları, yoğun istek talebinden çok daha avantajlı bir şekilde çıkmaktadır. Hazır üretimden ziyade kişiye yönelik mobilya üretimi yapan ve iç mimarlar ile çalışan Masko firmaları, yıl sonuna kadar sürecek olan bu mobilya talep sürecinde oldukça sistematik ve hızlı bir teslimat gerçekleştirerek hem müşterilerin hem de kendi çalışanlarının mağdur olmasına özen göstermektedir.

Mobilya alacak olan müşteriler için biraz daha hızlı olmaları gerektiğini ve alacakları ürünler için son günü beklememeleri gerektiğini söyleyen yetkililer ve firma üreticileri, üretim ve üretim sonlarında oldukça titiz ve dikkatli bir çalışma sürdürmeye devam ediyor.