Reklam

Sandalye Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sandalye Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

img

Birbirinden farklı sandalye modelleri ve özellikle yemek odası dekorasyonları için Masko firmalarını ziyaret edebilirsiniz.

Sandalye almaya mı karar verdiniz? Öncelikle sitemizi ziyaret etmenize sevindik. Çünkü satın alma işleminizi tamamlamadan önce düşünmeniz gereken birkaç şey var.

Sandalye seçerken hem tasarım odaklı hem de rahat sandalye seçmeniz gerekecektir.

1.Mağazaya gitmeden önce nasıl bir sandalye istediğinizi kafanızda canlandırın  

Sandalyeleri test etmek için mağazaya gitmeden önce, mekanda görmek istediğiniz görünümü ve hissi düşünün. İnsanların yaptığı yaygın bir hata, yemek masalarını tamamlamayan sandalyeler almaktır. Masanızı ve sandalyelerinizi bir set olarak almanız gerekmiyor, ancak alacağınız sandalyeleri yine de odanın geri kalanıyla (veya genel ev tasarımıyla) bir şekilde uyumlu olmalıdır.

2.Alacağınız sandalyeyi hangi mekanda kullanacağınıza karar verin

Mutfak sandalyesi alacaksanız, mutfağınızla uyumlu olup olmadığına, sürekli yemek yenilen bir yer olduğu için, kumaşının leke tutup tutmadığına, ve tabii ki de en önemlisi mutfağınızdaki masayla uyumlu olup olmadığına dikkat edebilirsiniz.

Balkonunuza sandalye almak isterseniz balkonuzun boyutunu göz önünde bulundurmalısınız. Balkonunuza sığıp sığmayacağını ve yaz kış her mevsime dayanıklı bir sandalye seçtiğinize emin olmalısınız.

3.Sandalyenin şeklinden çok kullanılan malzemeye dikkat edin

Sandalyenin şeklinin sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ama şeklinden daha çok seçilen malzemeye de dikkat etmeniz Sandalyeler plastik, metal, ahşap ve deri gibi farklı çeşitlerde tasarlanmış olabilir. Optimum dayanıklılık için en sağladınız tercih edebilirsiniz.

4. Hem rahat hem şık modelleri tercih edin

Şık bir sandalye gördünüz ve hemen almak mı istiyorsunuz. Size iyi bir haberimiz var şık olduğu kadar da rahat modelleri de tercih edebilirsiniz. Sandalye seçerken şık bir sandalyeyi gözünüze kestirdiniz diyelim. İlk olarak oturma kısmının doğru tasarlanıp tasarlanmadığını göz önünde bulundurun. Özellikle yazın o bunaltıcı sıcaklarında uzun süre oturmak zorundaysanız oturma kısmının terletme yapmayan ve nefes alabilen kumaşla tasarlanmış olması gerekir. Ayrıca seçeceğiniz sandalyenin oturma kısmı oturacak kişinin ağırlığını taşıyabilecek kaliteye sahip olması gerekir. Uzun süreli oturuşlar için seçtiğiniz şık sandalyenin bu özelliklerini göz önünde bulundurursanız sandalye tercihini doğru şekilde yapmış olursunuz.

Ayrıca sandalyenin yumuşak mı sert mi tasarlandığına dikkat edin. Sert bir şekilde tasarlanan sandalyeler rahatsızlık verebileceğinden dolayı oturma kısmının ne  çok yumuşak ne de çok sert olacak şekilde tercih etmemeye özen gösterin.