Reklam

Salonunuz İçin Oda Kokusu Seçimi

Salonunuz İçin Oda Kokusu Seçimi

img

Her evin bir kokusu vardır. Evinizin kokusu sizi anlatır, Benzersiz bir alan yaratmanıza yardımcı olan oda kokularını seçmek önemlidir.

Eviniz için seçtiğiniz parfüm, yaşadığınız ortamı benzersiz kılmanıza yardımcı olur, farklı odalarda zaman zaman değiştirebileceğimiz ve mevsimlere göre değiştirebileceğiniz kokular mevcuttur. Mesela ilkbahar ve yaz aylarında daha taze ve daha narenciye kokularını, sonbahar mevsiminde daha fazla nota içerikli kokular ve kış aylarında odunsu veya oryantal kokuları tercih edebilirsiniz. O halde, zevklerinize ve farklı kişisel ihtiyaçlarınıza göre oda kokularını nasıl seçeceğinizi ve bambu çubuklar, mumlar, veya spreyler arasından hangi türleri seçebileceğiniz hakkında sizi kısaca bilgilendirelim.

Her oda için ideal kokular

Hiç şüphesiz, parfüm seçimi kişinin kişisel zevklerini yansıtmalı ve bizi rahatlatmalıdır.  Ev için seçtiğiniz koku aslında başkalarına kim olduğunuzu söyleyecektir.  Bununla birlikte, belirli odalar için diğerlerinden daha uygun olan bazı koku aileleri vardır. Her ortamın kendi kişisel duyusal uyaranı olmalıdır. Bu durumda doğru oda parfümü seçmek neredeyse bir mobilya parçası seçmek kadar önemlidir. Örnek verecek olursak; bergamot, sarı papatya, buhur, lavanta, paçuli, yasemin gibi kokular sizde sakinlik duygusunu uyandırır, bu nedenle her odaya uyum sağlar.

Her mevsimin ev için kendi parfümü vardır

Oda kokusu seçimi çok spesifik olabilir. Koku kişisel zevktir, çünkü evde rahat hissetmemiz gerekir, ancak gördüğümüz gibi, her odanın o ortama uygun kendi notaları vardır ve aynı şey farklı kokular için de geçerlidir.

İlkbahar ve yaz aylarına uygun parfümler  ferah ve ışıltılı, tercihen çiçek, narenciye ve meyve buketleridir. Sonbahar ve kış aylarında, üzüm, odunsu, oryantal ve orman notaları içeren sıcak ve yoğun kokular tercih edebilirsiniz. Sandal ağacı,, bergamot,tarçın, acı portakal veya vanilya, şeftali veya gül gibi daha narin kokular veya zencefil gibi ışıltılı kokularda evinizi mükemmelleştirmeye yetecektir.

Parfüm evde nasıl dağılır? 

Parfümeri yerleştirmek için en uygun yer, yüksekliği bir metreden az olmayan, asla daha da yüksek olmayan bir yerdir çünkü parfüm yukarı doğru yükselme ve odanın en yüksek boşluklarını doyurma eğilimindedir, bu nedenle bir çok yüksekte bulunan  oda parfümleri kokunun daha az algılanmasını sağlar.

Yerleştirildiği yüzey çok önemlidir. Tıkanmış raflardan veya üzerini örten nesnelerden kaçınılması tavsiye edilir, ideal alan  yerler; sehpalar, masalar veya şifonyerler gibi mobilyaların yalnızca alçak olan kısımlarıdır. Mükemmel buharlaşma ve difüzyon için çevresinde boş alan olmasının yanı sıra oda sıcaklığı ve akımları da hesaba katılmalıdır. Isı kaynaklarının veya pencerelerin, klimaların ve kapıların yakınına yerleştirilirse ürün daha hızlı tükeneceğiz.

Bilmekte Fayda Var

Yapay maddeleri solumaktan kaçınmak için uçucu yağlar içeren ve bitkisel mumdan pamuk fitilli ve parafinsiz olanları satın almak çok önemlidir. Çubuk difüzörler en popüler olanlar  arasındadır. Bunlar, parfümü emen ve sürekli olarak çevreye yayan bambu çubukların daldırılması gereken esans tutucu şişelerdir. Doğal spreyler daha kısa süreli ve kalıcı bir koku istemeyenler için idealdir, uçucu yağ bazlı olanları tercih etmek daha iyidir. Aynı şey, küçük bir kapta saklanacak kuru çiçekler için de geçerlidir. Odayı fazla müdahaleci olmadan güzelleştirir, tabi diğerleri gibi çok etkili olması beklenemez.