Reklam

Salona tropikal esinti

Salona tropikal esinti

img

Salona tropikal esinti getirerek huzurlu mekanlar yaratabilirsiniz. Bambu, palmiye desenler, kum rengi, avokado yeşili…

Salona tropikal esinti getirerek serinletici ve huzur dolu bir yaşam alanı kurgulayabilirsiniz. Tropikal iklim kuşağında yer alan ülkelerin dekorasyonundan doğan tropikal  tarz, kabilelerin yaşam tarzlarını, bakir ormanların renk, desen ve malzemelerini bir arada bulunduruyor. Bu nedenle pek çok otantik aksesuarlar ve desenleri tropikal tarzda karşımıza çıkıyor. Palmiye ve geniş yapraklı tropikal ağaçların geniş yaprakları, bambular, hasır mobilyalar, jüt kilimler ve tik mobilyalar, tropikal tarzda karşımıza çıkıyor.

Salona tropikal esinti için uygun renkler

Salona tropikal esinti getirmek için en uygun renkler, kahve ve yeşilin tonlarını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tropikal tarzın özünde doğa var. Bu nedenle doğanın en yalın halindeki renk tonları tam size göre.  Örneğin devetüyü, fildişi, kum rengi, güneş sarısını da kahve ve yeşil renkleriyle birlikte kombinleyebilirsiniz. Yeşil ve kahvenin hakim olduğu tropikal salon için aynı zamanda doğadan ilham alınan desenlere de cömertçe yer vermelisiniz. Yaprak desenli koltuk döşemeleri ve yastıkları, tropikal esintisine uygun renklerle bir arada kullanabilirsiniz. Doğanın renklerinden ilham alarak huzurlu ve dingin bir salon kurgulayabilirsiniz.

Salona tropikal esinti için uygun malzemeler

Güçlü bir tropikal esinti yaratmanın yolu, uygun malzemelerden geçiyor. Mobilya seçiminizi rattan, hasır, tik ve bambudan yana kullanmalısınız. Mobilyalarınızda kahvenin tüm tonlarına yer verebilirsiniz. Kanepelerde ise palmiye gibi iri yaprak, tropik meyve desenleri kullanabilirsiniz. Ya da desenleri, kanepenizin üzerindeki kırlentlerde uygulamanız da mümkün. Örneğin nefti yeşil bir kanepenin üzerine avokado ya da palmiye desenli sarı-yeşil tonlu kırlentler harika bir seçim olacaktır. Kumaş seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konu, kumaşların havadarlık hissine sahip olmaları. Kumaş seçiminizi ince pamuklular ya da ketenden yana kullanmalısınız. Perde, kırlent ya da koltuk örtüsü gibi ev tekstillerinde ayrıca hayvan figürlerine de yer verebilirsiniz. Vahşi hayvanlar, hem ev tekstillerinde hem de aksesuarlarda salona tropikal esinti getirmek için çarpıcı bir etki yaratacaktır. Zürafa, papağan gibi hayvan figürlü ev tekstilleri ve aksesuarlar son derece şık duracaktır. Öte yandan avokado, ananas gibi tropikal meyvelerden de ilham alabilirsiniz.Aydınlatma unsurlarında da tropikal tarzı devam ettirebilirsiniz.

Bambu bir avize ya da hayvan figürlü lambaderler uygun tercihler olacaktır. Büyük yapraklı salon bitkileri de, salona tropikal esinti getirmek için iyi bir fikir. Bambu bir saksıya yerleştireceğiniz iri yapraklı bitkilerle, tropikal tarzını güçlendirebilirsiniz.