Reklam

Salon Dekorasyonu | Tarzınızı Masko’da Yansıtın

Salon Dekorasyonu | Tarzınızı Masko’da Yansıtın

img

Salon dekorasyon ürünleri ve dekorasyon projeleri için Masko Mobilya Kenti'ni ziyaret edebilirsiniz.

Herkes zamanının büyük bölümünü evlerinin salonlarında geçirir. Salonlar, dinlendiren ve keyifli vakit geçirilen, misafirlerin ağırlandığı, evlerin en büyük ve en gözde odasıdır. Salonlarda iyi bir dekorasyon için mobilyalar salonun mevcut alanına göre seçilmeli ve doğru bir şekilde yerleştirilmelidir. Aksi halde salonda düzenin sağlanması mümkün olmaz. Ayrıca salon duvarlarının ve parkelerinin renkleri görüntü açısından önem taşır. Küçük boyutlu salonlarda açık renk duvar ve döşeme rengi tercih edilmelidir. Büyük boyutlu salonlarda bazı insanlar koyu renkler kullanılır ve koyu renk üzerine farklı renk dekoratif ürünler kullanarak salonun havasını değiştirir.

Şekline Göre Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Salonların şekilleri evlerin boyutlarına ve mimari yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bundan dolayı salon dekorasyonu işine girişmeden önce muhakkak salonun şekli ve boyutu göz önünde bulundurulmalı dekorasyon için buna göre fikir edinilmelidir. Ayrıca salonun boyutu ve tipi olursa olsun dikkat edilmesi gereken hususlardan biri pencereden gelen gün ışığının televizyon ekranına doğrudan gelmemesinin sağlanmasıdır. Aksi takdirde gündüz saatlerinde televizyon izlendiği sırada parlamasına neden olabilir. Bu nedenle televizyonun konumuna dikkat edilmelidir.

Dikdörtgen Salon Nasıl Dekore Edilir?

Dikdörtgen salon modeli günümüzdeki yapılarda en çok kullanılan salon modelleri arasında yer almaktadır. Dikdörtgen salonlarda yemek masası kapıya yakın bir yere konulmalıdır. Yemek masasının bulunduğu duvara dekoratif aynalar asarak mekana derinlik katılabilir. Salon takımının berjerleri salonun bir köşesine konularak ortalarına küçük bir sehpa konulabilir ve burada küçük ve özel bir alan yaratılabilir. Bu alan dergilik ya da kitaplık ile tamamlanarak bir kitap okuma bölümü oluşturulabilir.

L Tipi Salon Nasıl Dekore Edilir?

L tipi salonlar en kolay yerleştirilen ve dekore edilebilen salon modelidir. L tipi salonda yemek masası salonun dar olan kısmına yerleştirilir. Geniş olan kısma ise oturma grubu yerleştirilerek salon iki ayrı alana bölünebilir. Her iki alanda da farklı dekoratif ürünler kullanılarak iki alanın birbirinden bağımsız olması sağlanabilir. Küçük salonlar için mobilya alınırken öncelik olarak muhakkak salonun boyutları göz önünde bulundurulmalı, buna göre mobilya alınmalı ve dekorasyon da mobilyalara uyumlu bir şekilde tamamlanmalıdır.