Reklam

Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

img

Tüm bilgiler ve yöntemler için profesyonel desteği Masko firmasından alabilir, gerekli bilgileri detaylı öğrenebilirsiniz.

Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir? Rutubet kokusu her alanda yaşanabilecek bir durum olup sağlığa ve görsele olumsuz etkileri bulunur. Özellikle sağlık anlamında astım ve daha birçok hastalığa neden olabilme gibi riskleri bulunur. Havalandırılmayan alanlar, bozuk yiyeceklerin olduğu yerler, banyo, çamaşır odası gibi alanlar rutubet oluşmasına en müsait yerlerdir. Koku oluşumunu engellemek için öncelikle kokunun kaynağının bulunması ve yok edilmesi önem taşır.

Rutubet Neden Oluşmaktadır?

Rutubet oluşmasında birçok farklı neden bulunup en önemli etken nem oranının yüksek olmasıdır. Küf ve rutubet çoğalmaya başlamasının ardından koku yayarak ortamda rahatsız edici bir gaz oluşmasına neden olur. İnsanlar çoğu zaman küf görmeden bu durumun farkına varamadığı için düzenli bir şekilde küf ve rutubet için kontrol yapmalıdır.

Duvarlardaki Küf Kokusu Nasıl Giderilir?

Küf ve rutubet kokularından kurtulabilmek için her alanda farklı yöntemler kullanılır. Evlerde genel olarak duvarlarda ortaya çıkan küflerin koku oluşturmasından dolayı aşağıdaki giderme yöntemleri denenebilir;

  • Bir yemek kaşığı hardal ve bir yeme kaşığı kahve telvesi karıştırılıp bir kür hazırlanır. Bu kürü küf olan bölgelere sürmenin ardından bir bezle silinmesi ve nemli kalmaması için kurutulması yeterli olur.
  • Çamaşır suyu ve cam sil karışımı da bir diğer yöntemdir. Küf olan alana püskürtülerek hafif silinmesi ve düzenli bir şekilde uygulanması küf kokusunu gidermeye yardımcı yöntemdir.
     

Kıyafetlerde Oluşan Küf Kokuları Nasıl Giderilir?

Küf kokuları en çok da kıyafetlerde oluşarak rahatsız edici bir durum halini alır. Giderilebilmesi için öncelikle dolapların boşaltılması ve dolap içlerinin temizlenmesi için sirke, deterjan, su karışımı kullanılması gerekir. Havalandırma ihmal edilmeden kuruması sağlanmalıdır.

Dolaplardan çıkarılan kıyafetler sirke ve deterjan eklenen suda yıkanmalıdır. Sirke bulunmuyorsa alternatif olarak karbonat kullanılabilir. Silinip kurutulan alanların havalandırılması bir daha küf ve kokusunun oluşmasını engelleyecektir.

Yaşam alanlarında ve farklı yerlerde küf kokusunun giderilmesi için yöntemler uygulanırken oluşmaması için de havalandırılması ve nemden uzak durulması yeterli olur. Tüm bilgiler ve yöntemler için profesyonel desteği Masko firmasından alabilir, gerekli bilgileri detaylı öğrenebilirsiniz.