Reklam

Retro Dekorasyon Nedir?

Retro Dekorasyon Nedir?

img

Retro dekorasyon nasıl yapılır? Blog yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Evinizi dekore ederken tek tip ve aynı tasarımlardansa farklı ve özgün tarzlar kullanmak isteyebilirsiniz. Renklerin muhteşem bir ritim ve konforla dans ettiği yakın geçmişin ev dekorasyonunda özgünlük ön plandaydı. Peki Retro dekorasyon nedir? Retro dekorasyon stilinin özellikleri nelerdir?

İşte cevaplar…

Genellikle tasarım dönemleri yeniden şekillendirilse de geçmişten bir flaş, modern bir dokunuşla yeniden ortaya çıkıyor. Retro dekorasyona kısaca geçmişteki dekorasyon ve mobilya stillerinin günümüze uyarlanması, günümüzde kullandığımız eşyalarla kombinlenmesi denilebilir. Retro tarz genellikle kişisel bir tercihe bağlıdır. Retro tarzı sizin için çekici olabilir aynı zamanda nostalji duygularınızı uyandırabilir. 

Retro iç tasarım, eski stiller ve yeni formların veya eski malzemeler ve yüzeylerle yeni formların eklektik bir karışımıdır. En yaygın 50'ler, 60'lar ve 70'ler ile burada herhangi bir çağa dokunulabilirsiniz. Eskinin yeniye oranı, bu görünümün daha yoğun ve belirgin bir şekilde anlaşılmasını sağlayacaktır.  Renk paletiniz, parlak renklerin veya 60'ların moda monoton düzeninin çeşitli bir karışımı olabilir. Retro tarzını evinize yansıtarak risk alıp kuralları çiğneseniz de kendi melodinize göre şarkılar söyleyeceksiniz.

 

Retro dekorasyon stilinin özellikleri nelerdir?

İç tasarımda Retro tarzın özellikleri şunlardır:

  • 50'lerden 70'lere doğru moda trendlerine yönelim.
  • Sentetik malzemelerin kullanımı (sentetik kumaşlar, plastikler, PVC, vb.)
  • Parlak renkler.
  • Dekoratif plaklar, eski moda kumaşlar, eski duvar saatleri, vazolar, kalın halı, krom kapı kolları gibi klasik dekoratif unsurlar)
  • Olağandışı mobilya şekilleri.
  • Soyut stil ve formlara eğilim.

İç tasarımda Retro tarz enteresan şekiller, renk ve doku kombinasyonlarından, parlaklıktan ve özgünlüklerinden oluşur. Örneğin plastik plaklar, şehir resimleri ve fotoğrafları, dudak şeklindeki lav lambaları ve kanepeler, cam, plastik, metal ve sentetik malzemelerin (suni deri ve kadife) kombinasyonu, boncuklu perdeler ve asimetrik desenler gibi örnekler çoğaltılabilir.

Retro ev dekorasyon fikirleri nasıl uygulanır?

Retro tarzı dekorasyon, onu etkileyen dönem kadar benzersiz bir görünüm elde etmek için çeşitli şekilleri, dokuları ve renkleri karıştırmakla ilgilidir. Retro mobilyalar sağlam, uzun ömürlü ve kullanışlıdır. Her şey kullanışlı ve işlevseldir. Retro tarzı bir dekor hazırlamak, her ayrıntıya dikkat etmeyi gerektirir. Retro tasarım söz konusu olduğunda hatırlanması gereken en önemli şey, renkleri ve şekilleri birleştirmekle ilgili sahip olabileceğiniz kısıtlamalardan zihninizi temizlemektir. Retro tarzı bir dekoru yumuşatmaya çalışmayın. Retro görünümü seviyorsanız, sonuna kadar gitmeye hazır olun.

Özetlemek gerekirse, Retro bir stili, bir evreni veya geçmişin taklidi veya yeniden üretimi kavramını tanımlar. Retro tarz ile evinize eski bir görünüm vermezsiniz. Ancak, eski nesneleri ve mobilyaları veya Retro birleştirerek yeni bir stil verebilirsiniz.