Reklam

Rattan Mobilya Nedir?

Rattan Mobilya Nedir?

img

Rattan nedir ve özellikleri nelerdir? Blog yazımızı okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

Özellikle bahçe mobilyasında karşımıza çıkan bu kavram, mobilya yapımında kullanılan bir palmiye ağacının bükülebilir ve işlem yapılabilir halleridir. Genellikle örgü şekline getirilerek yapılan rattan mobilya modelleri, sağlam ve aynı zamanda da antialerjeniktir. 

Rattan Sağlam Mıdır?

Uzun ömürlü bahçe mobilyası satın almak isteyen kişiler rattan malzeme ile üretilen ürünlere yönelmektedir. Bu malzeme esnekliği ve yapısı ile güneşe, yağmura ya da çeşitli darbelere karşı oldukça dirençlidir. Bahçe mobilyalarında tercih edilmektedir.

Rattan Özelliği Nedir?

Rattan alerji yapmayan, antibakteriyel, küf tutmayan kolayca temizlenebilen ve değişen hava şartlarına uygun geri dönüştürülebilen plastik bir malzemedir. Rattan malzemesi UV katkılı olduğunda güneş ışınlarına karşı daha dayanıklı olmakta, malzemede renk değişimi ve kopma olmamaktadır.

Rattan bahçe mobilyası özellikleri içerisinde sık ve çift örgülü olan modellerden yana tercihinizi kullanmalısınız. Hem oldukça şık hem de estetik bir görünüm sunmalarının yanı sıra aynı zamanda konforlu ve rahat bir kullanım sunabilmektedirler. Rattan örgü ile üretilen bahçe mobilyaları genellikle plastik rattan stili ile üretilmektedir. Bunun için de her türlü hava şartlarına karşı oldukça dayanıklı bir kullanıma sahiptir.