Reklam

Pratik Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır?

Pratik Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır?

img

Blog yazımızı okuyarak koltuk temizliği hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Pratik Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır? Sorusu özellikle bayanların sıklıkla sorduğu sorular arasında olup cevabı oldukça basittir. Koltuklar sıklıkla kullanılmasından en çok kirlenen eşyalar arasında yer alır. İnsanlarla temas halinde olan ürünlerden olması ve ev içerisinde büyük bir alan kaplamasından dolayı temizlenmesi oldukça önemlidir. 

Koltukların yüzeyleri bakteri barındırma konusunda oldukça müsaittir. Bu nedenle mutlaka üzerine örtü serilerek temiz kalması pratik hale getirilebilir. Örtü bulunan koltuklarında mutlaka mevsimsel şekilde temizlenmesi önemli olup pratik koltuk temizlenmesi hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

Yılda bir ya da iki kez mutlaka koltuk temizliği için profesyonel bir destek alınması önemli olup 3-4 ayda bir kere evde temizliği yapılmalıdır.

Koltuk Temizliğinde Etkili Olan Malzemeler 

Koltukların temizlenmesi için bazı malzemeler mutlaka kullanılmakta olup bu malzemeler sayesinde etkili temizlik sonuçları alınabilir. Bu malzemelerden ilki karbonat olup koltuğa karbonat dökülmesi sağlanarak kuru bir şekilde süpürülmesi gerçekleşir. Bu sayede koltukta yer alan kirlerden ve tozlardan bir miktar arındırma sağlanabilir.

Koltukları silme ile temizleme işlemine devam edilmesi gerekli iken silinmesi için en etkili ürün beyaz sabundur. Beyaz sabunla yapılabilen koltuk temizliklerinde oldukça etkili sonuçlar alabilmek mümkündür.

Koltuk Temizliklerinde Kumaş Türü

Koltuk temizliklerinde koltukların temizlenmesi için gerekli olan malzemelerin yanı sıra koltukların kumaşları da oldukça büyük önem taşır. Özellikle rengi açık olan ya da ekstra farklı olan kumaşlarda mutlaka profesyonel bir destek alınarak temizlik sağlanmalıdır. Kumaş tiplerine göre temizlik yapılması önemli iken der koltuklarda ekstra özen gösterilmelidir.

Deri koltuk temizlenmesinde çatlama, yırtılma ya da renk değişmesi gibi riskle oluşabileceğinden zeytinyağı ve sirke yeterli olur. Bu sayede kolay bir şekilde temizleme sağlanabilirken riskler ortadan kalkarak gerekli hijyen sağlanabilir. Pamuklu olan koltuklarda da kısa sürede pratik bir şekilde temizlik sağlanabilir. Özellikle sabun kullanımı yeterli olup etkili bir hijyen sağlanması mümkündür. Masko firmasında koltukların kaliteli kumaşlardan üretilmesinden dolayı sevilen modelleri kolay bir şekilde bulabilir, satın alınan koltuk ve modelleri uzun ömürlü bir şekilde kullanabilirsiniz.