Reklam

POPÜLER MASİF AHŞAP MOBİLYA MODELLERİ VE TÜRLERİ HANGİLERİDİR?

POPÜLER MASİF AHŞAP MOBİLYA MODELLERİ VE TÜRLERİ HANGİLERİDİR?

img

"Masif ahşap plaka ve masif ahşap mobilya hangi ağaçtan yapılmalıdır?" sorularının cevabını bulabileceğiniz blog yazımızı okuyarak ev dekorasyonunuzu yapabilirsiniz.

Doğallığın ve daha çok modern tarzın mobilya sektörüne girmesi ile birlikte, ahşap gibi daha doğal ve modern bir görüne sahip olan mobilyalarda sıklıkla tercih edilmeye başlandı. Hemen hemen her mobilyada ve ev dekorasyonunda kullanılan ahşap, daha doğrusu işlenmemiş masif ahşap; bahçe dekorasyonu, balkon dekorasyonu veya kafe dekorasyonu gibi dış alan dekorasyonlarında kendini gösteriyor. 

Doğal ve hiçbir şekilde işlenmemiş olan masif ahşabın, masif ahşap mobilyaların avantajlarından faydalanarak oluşturulan bu dekorasyonlar; endüstriyel dekorasyon, modern dekorasyon ve country dekorasyon gibi tarzların da temelini oluşturuyor.  Dekorasyon türlerini daha yakından incelemek için “EV DEKORASYON VE MOBİLYA TARZLARI NELERDİR?” yazımıza göz gezdirebilirsiniz.

Masif ahşap mobilyaların ve masif ahşap plakaların avantajlarını öğrenmek ve detaylı bilgi almak için “MASİF AHŞAP MOBİLYANIN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI NELERDİR?” blog yazımı okuyabilirsiniz. 

Masif Mobilya Hangi Ağaç Türlerinden Yapılmalıdır?

Masif ahşap veya masif ahşap mobilya dediğimiz zaman aklımıza birçok ağaç türü gelebilir. Çam ağacından gürgen ağacına, kestane ağacından ceviz ağacına birçok farklı ağaç türünden masif ahşap mümkündür. Şimdi gelin birlikte, hangi ağacın masif ahşap mobilya için uygun olduğunu, avantajları ve dezavantajlı olarak inceleyelim.

Çam Masif Ahşap

Ülkemiz çam ağacı bakımından oldukça zengin ülkeler arasında geliyor. Bu nedenle de Türkiye’de çam masif ahşap ve çam masif ahşap mobilyalar; diğer masif ahşaplara göre çok daha uygun fiyatlı. 

Ancak çam ağacının ince ve yumuşak yapısından dolayı çizilmeye çok daha elverişli bir malzeme olduğu için genellikle çam masif mobilyalar; sehpa, masa koltuk yerine kitaplık, lambader gibi mobilyalarda kullanılmalıdır. 

Ceviz Masif Ahşap 

Ceviz masif ahşap diğer masif ahşap türlerine göre çok daha dayanıklıdır. Uzun ömürlü olarak kullanabileceğiniz ceviz masif mobilyalar, dayanıklı ve uzun ömürlü olmasından kaynaklı olarak, masif ahşap mobilyalar arasında en pahalı olanı sayılabilir. 

Fakat uzun ömürlü olduğundan dolayı, yatırımlık mobilyalar için oldukça uygundur. Ceviz koltuk takımı, ceviz masif yemek odası takımı oldukça fazla kullanılan alanlar için en uygun masif ahşap türüdür. 

Diğer mobilyalara göre daha ağırdır. Kendine has kokusu, dokusu ve renkleri bulunmaktadır.

Kayın-Gürgen Masif Ahşap

En favori masif ahşap türüdür. Çoğu masif mobilya, gürgenden ya da kayın ağacından yapılmaktadır. Hem maliyeti ucuz olan hem de dayanıklı olan masif ahşap mobilyaların başında gelmektedir. İşlenmesi zor bile olsa her renge boyanabilecek şekilde bir ağaç olmalarından dolayı, hemen hemen ev dekorasyonundaki tüm mobilya ve aksesuarlarda gönül rahatlığı ile kullanılabilir. 

Ladin Masif Ahşap

Ladin ağacının yumuşak yapısından dolayı oldukça kolay işlenen ve kolay tutkal tutan bir ahşap olma özelliğini bizlere sunmaktadır. Doğal renkleri de ev içerisindeki mobilyalar için oldukça uygundur. Bu nedenle de ladin masif ahşap mobilya, ev dekorasyonunda sıklıkla kullanılır.

Son zamanlarda en çok kullanılan mobilya çeşitlerinin ve tarzlarının başında gelen masif ahşap mobilyaların hepsi birbirinden farklı ve güzel özelliklerde. Sizler de dünyanın en büyük mobilya kenti olan Masko Mobilya Kenti’ne gelerek firmalarımızı gezebilir, masif ahşap mobilyaları daha yakından görebilir ve ahşap yemek odasından yatak odası takımına, ahşap koltuk takımından ahşap bahçe mobilyasına kadar her şey hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.