Reklam

Plise Perde Nedir? Plise Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Plise Perde Nedir? Plise Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

img

Plise modellerin birçok yaşam alanında sıklıkla kullanılmaya başlanması aynı zamanda farklı modeller şeklinde de üretilmesine ortam hazırlamıştır.

Plise perde gerek şık görünümü gerekse işlevselliği ve kolay temizlenebilir özelliği sayesinde son dönemlerde ev dekorasyonlarının vazgeçilmezi haline geliyor. Ev dekorasyonunun yanı sıra aynı zamanda ofis, kış bahçesi ve benzeri gibi yaşam alanlarında da kullanılabile plise perde, 2 cm enli kumaşların birbirlerini ip vasıtasıyla tutması ile üretilmiş perdelerdir.

Kullanımı son derece kolay ve işlevsel olan plise perde modelleri, aşağı yukarı hareketler ile çalışır ve böylece büyük bir kullanım kolaylığı sağlar. Ayrıca bu modelleri camınızda istediğiniz ölçülerde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Bu modellerin birçok yaşam alanında sıklıkla kullanılmaya başlanması aynı zamanda farklı modeller şeklinde de üretilmesine ortam hazırlamıştır. 

Plise Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Evinizde, kış bahçenizde ya da ofisinizde plise perde kullanıyorsanız ve plise perde temizliği nasıl yapılır? tüm püf noktaları ile biliyorsanız bu modelleri son derece pratik ve uzun ömürlü bir şekilde kullanabilirsiniz. Kullandığınız plise perdenizi aşağıdaki talimatlara uyarak evinizde perdenize zarar vermeden temizleyebilirsiniz;

- İlk olarak perdenizi tamamen kapatın ve mekanizmasından ayırın. 

- Leğen ve benzeri gibi geniş bir kabın içerisinde sıcaklığı en fazla 40 derece olan suyu doldurun ve az miktarda da deterjan koyun. 

- Perdenizi kapalı haldeyken suyun içine koyun ve tüm kirlerin yumuşaması için 15 dakika kadar suyun içinde bekletin. 

- Bekletme işleminden sonra 3-4 kez perdenizin kirlilik oranına göre perdenizi suyun içinde tamamen açın ve tekrar kapatın. Bu sayede perdenizdeki tüm kir ve tozlar yok olacaktır. 

- Son aşamada ise perdenizi soğuk ile tamamen durulayın ve kapalı bir şekilde suyu süzülmesi için birkaç saat dik pozisyonda bekletin. 

- Perdenizin suyu tamamen aktıktan sonra perdenizi yerine takın ve iz yapmadan tamamen kuruması için mümkünse tamamen açın ve iyice kuruyana kadar perdenizi sarmayın. 

Plise Perde Kullanım Avantajları Nelerdir?

Her yaşam alanına uyumluluk sağlayan plise perde modelleri, tüm cam tipleri için uyumlu modeller olduğundan kullanımı son derece rahattır. Aynı zamanda kumaş yapısı kalın olduğundan kapalı olduğu durumlarda mahremiyet alanınızın dışarıdan görünmesini engeller. 

Tüm bunların yanı sıra güneş ışınlarına karşı dayanıklı olması sayesinde plise perde modelleri sizlere uzun yıllar ilk günkü yeniliği ile kullanım imkânı sunan modellerdir.