Reklam

ORTA SEHPA SEÇİLİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR? ORTA SEHPA DEKORASYONU TÜYOLARI

ORTA SEHPA SEÇİLİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR? ORTA SEHPA DEKORASYONU TÜYOLARI

img

Orta sehpa modelleri nasıl seçilmelidir ve orta sehpa dekorasyonu yaparken nelere dikkat edilmelidir? Dekorasyon fikirlerini blogumuzdan okuyabilirsiniz.

Orta sehpaları, zigon sehpaları ve hatta konu dışına çıkarak şöyle bir şey söylemek gerekirse tüm sehpa modellerini seçerken dikkat etmemiz gereken en önemli konu, sehpanın boyutları olmalı. Oturma odası dekorasyonunda ve salon dekorasyonlarınızda kullanacağınız orta sehpa modelleriniz, evinizin metrekare ölçüsü ile orantılı olmalı. Eğer küçük oturma odası dekorasyonu gerçekleştiriyorsanız; seçeceğiniz orta sehpanın da minimal boyutlarda  olmasında fayda var. Minik alanlarda devasa boyutlarda bulunan mobilyaların kötü gözükeceği gibi orta sehpalar da oldukça kötü gözükür. Unutmayın ki, orta sehpa modelleri genel olarak bakıldığı zaman ev dekorasyonunu tamamlayıcı bir üründür. Evin en orta kısmında durduğu içinde hem en çok kullanılan hem de en çok dikkat çeken ev dekorasyon ürünü olma özelliği üzerinde taşımaktadır. Bu nedenle de sizler de orta sehpa almaya giderken; salonunuzun, oturma odanızın ve hatta koltuk takımınızın ölçülerini bilerek gitmelisiniz.

Diğer bir önemli nokta ise sehpanızın hangi malzemeden yapılmış olmasına karar vermek. Bunu düşünürken ve sehpa modellerini incelerken aklınıza getirmeniz gereken bir kaç soru bulunuyor. Bunlar; “ev dekorasyonum ile uyumlu mu?” “dayanıklı ve sağlam bir malzeme mi?” “evde çocuğum var güvenli mi?” gibi sorular. Şimdi gelin birlikte orta sehpa modellerini ve tarzları biraz konuşalım.

İlk olarak evinizin hangi tarz bir dekorasyona sahip olduğunu bilmenizde fayda var. Örneğin eviniz genel olarak modern bir görünüme sahip bir yapıda ise ahşap orta sehpası modellerini sizin için önerebiliriz. Ahşap orta sehpalar, modern salon dekorasyonu ve modern oturma odası dekorasyonunu desteklerken aynı zamanda da vermiş olduğu avantajlar ile son zamanlarda en çok tercih edilen orta sehpa modelleri arasına giriyor. Nemi ve havayı koruyan ahşap maddesi, dayanıklılığı ve şıklığı ile çok uzun yıllardan beri en çok kullanılan dekorasyon malzemesi.

Sizler de evinizde hem şıklık olsun hem de uzun yıllar kullanmak istiyorum diyorsanız orta sehpanızı ahşap modellerden seçmelisiniz. Bununla birlikte, evinizde küçük çocuğunuz bulunuyorsa, ahşap orta sehpalar cam gibi kırılgan maddelerden çok daha avantajlı olarak güvenlik sağlayacaktır. 

Eğer küçük salon dekorasyonu yapıyorsanız, orta sehpanızın; ince ayaklı cam orta sehpa olmasında fayda var.  İnce ayaklar, halınızı ortaya çıkartacak ve yerden yüksekliği ile daha ferah bir görünüme sahip olmanızı sağlayacaktır. Cam orta sehpalar da aynı ince ayaklı orta sehpalar gibi ferahlık ve genişlik hissini artıracaktır. 

Ya da tüm bu anlattıklarımızın tersi olarak büyük salon dekorasyonu yapmak istiyor ve evinizde hakim olan dekorasyon tarzı luxury tarz veya klasik tarz ise sizin için en uygun olacak orta sehpalar; metal orta sehpalar olacaktır. Luxury mobilyaları, avangard mobilyaları ve hatta klasik mobilyaları tamamlayıcı özelliği bulunan metal detaylı orta sehpalar bu sezonunda en çok tercih edilen modelleri arasında. Aynı zamanda tümüyle metalik görünüme sahip olan yansımalı orta sehpalar, evinizi daha geniş göstererek daha ferah bir alana sahip olmanızı sağlar. Bununla birlikte mermer orta sehpa modelleri de bu tip ev dekorasyonlarında oldukça şık bir görünüm yaratmaktadır. 

Birbirinden farklı orta sehpa modelleri, 2020 mobilya trendlerinde gösterime girdi. Sizler de kullanım alışkanlıklarınıza ve evinize en uygun olan orta sehpa ve orta sehpa fiyatlarını daha yakından incelemek için Masko Mobilya Kenti’ne gelebilirsiniz. Masko’da yüzlerce firma arasından, uygun fiyatlı orta sehpa modellerini bulabilir ve tarzınızı evinize yansıtabilirsiniz.