Reklam

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

img

Kişinin boya deneyimi olmasa bile günümüzde pratik gereçlerin kullanılmasıyla kolay bir halde istenen renge boyayabilmek mümkün olur.

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Sorusu mutfaklarına farklı bir hava katmak isteyenlerin en merak ettiği dekorasyon fikridir. Mutfak dolapları bir evin en çok dekore edilerek farklı yansıtılmasına yardımcı olan eşyadır. Mutfak dolapları boyanarak eve bambaşka bir görünüm kazandırmak mümkün iken boyanması da bir o kadar pratik bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Mutfak dolabı boya malzemeleri satın alınarak evin dekorasyonuna uygun tarzlar ortaya çıkarabilmek mümkün olur. Tüm mutfak dolapları gerekli olan malzemeler tamamlanmasının ardından kolay bir şekilde boyanabilir. Kişinin boya deneyimi olmasa bile günümüzde pratik gereçlerin kullanılmasıyla kolay bir halde istenen renge boyayabilmek mümkün olur.

Mutfak Dolabı Boyamak İçin Gerekli Boya ve Rengi

Mutfak dolaplarının boyanabilmesi için genel olarak tercih edilen boya malzemeleri su bazlı akrilik, yağlı boya ve sprey boyalardır. Sprey boyalar akma ya da damlama yapabilme riskleri olmasından dolayı pek tercih edilmezken en çok önerilen mutfak dolabı boyama malzemesi su bazlı akrilik boyalardır. Su bazlı akrilik boyalar son derece uzun ömürlü olup dayanıklı ve kullanışlıdır. Yağlı boyalar da dayanıklı olmasına rağmen kötü koku yayarak uzun süre ortamdan çıkmaması dezavantajlı olan bir malzemedir.
Mutfak dolaplarının boyanması için su bazlı akrilik boyaların kullanılması daha sağlıklıdır. Renk seçimine gelindiğinde öncelikle boyanın nasıl duracağını görebilmek için herhangi bir yüzeyde denemeler yapılmalıdır. Bu sayede boyanın kurumasının ardından nasıl görüneceği gözlemlenebilir.

Mutfak Dolapları Boyama Aşamaları

Mutfak dolapları boyanmasındaki aşamaların başında öncelikle tüm yüzeylerin temizlenmesi ve pürüzlü olan yüzeylerin zımparalanması gerekir. İlk kat olarak astar boyası, ardından boyama işlemleri ve vernikleme işlemleri uygulanır. Dolapların durumuna göre bu işlemler birkaç kat tekrarlanabilir ki dolaplarınızın eski ya da yeni olmasına bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Mutfak dolapları modelleri ve farklı mutfak dolabı boya renklerini Masko firmasından bulabilirsiniz. Sizlere özel seçenekler sunan Masko firması son derece kaliteli malzemelerden üretilmiş mutfak dekorasyon ürünlerini piyasada satışa sunmaktadır. Fonksiyonel olan aparatlar, dekorasyon ürünleri ve mutfak dolaplarına uygulanabilecek farklı alternatifleri kolay bir şekilde Masko firmasında bulabilirsiniz.