Reklam

Montessori Bebek Odası

Montessori Bebek Odası

img

Montessori bebek odası, son dönemlerin en çok tercih edilen bebek odası tasarımları arasında yer alıyor.

Yeni nesil tasarım detayları ile tasarlanan bu bebek odası mobilyaları sayesinde bebeğiniz için uzun süreli bir kullanışlı alan oluşturabilirsiniz. Gerek kullanışlı mobilya tasarımları gerekse uyumlu renk seçenekleri ile Montessori tarzı bebek odaları ebeveynlerin ilk tercihi oluyor.

Pedagoglar, işlevsel bir bebek odasının bebek odaklı hazırlanmasının altını çiziyor. Bu doğrultuda pedagogların tavsiyeleri göz önünde bulundurularak tasarlanan bebek odası modelleri, tamamen bebeğinizin ya da çocuğunuzun hareket alanını genişletmek amacıyla tasarlanmış fonksiyonel çocuk odası mobilyalarıdır. Bu sayede çocuğunuz odasında istediği her eşyasına sorunsuz ve engelsiz bir şekilde ulaşacağından hem hareketliliğini hem de gelişimini arttırmış olacaksınızdır.

Montessori Bebek Odası Nedir?

Montessori bebek odası, genel olarak tamamen bebeğinizin ya da bebeklikten yeni çıkmış olan çocuğunuzun hareket alanını genişleterek kullanımını kolay haline getirecek şekilde tasarlanan çocuk odası tasarımlarıdır. Bu bebek odası modellerinde dikkat çeken en önemli detay ise yere yakın olan ve çocuğun rahatlıkla çıkıp inebileceği yataktır.

Yere yakın ve korumalı olan yatak tasarımının yanı sıra çocuğunuzun rahatlıkla ulaşabileceği boyuna uygun ölçülerdeki kitaplık, oyuncak dolabı ya da masa ve sandalye gibi mobilyalar da Montessori bebek odasının en temel mobilya parçaları arasında yer alıyor. Bu eşyalar sayesinde çocuğunuza sorumluluk bilincini daha kolay kazandırırken kendi işlerini kendi başına halledebileceği bir ortam oluşturmuş olursunuz.

Montessori Bebek Odası Tasarımı Nasıl Yapılır?

Bebeğiniz için en doğru ve en kullanışlı Montessori bebek odası yapmak istiyorsanız öncelikle odanın son derece sade ve kalabalıktan uzak olmasına özen göstermelisiniz. Odada olması gereken yatak, dolap belki bir masa, kitaplık ve oyuncak dolabı dışında çok fazla eşya bulundurmamalısınız.

Bebeğinizin odasına koyacağınız tüm eşyaların bebeğinizin yaşına uygun ölçülerde olup kendisinin kullanabileceği şekilde olmasına özen göstermelisiniz. Tüm bunların yanı sıra birbiri ile uyumlu ola halı, perde ve duvar boyası tercihleri ile hem işlevsel hem de şık bir Montessori bebek odası tasarımı yapabilirsiniz.