Reklam

MOBİLYADA İŞLEVSELLİK Mİ YOKSA DEKORATİFLİK Mİ?

MOBİLYADA İŞLEVSELLİK Mİ YOKSA DEKORATİFLİK Mİ?

img

Mobilyada işlevsellik mi dekoratiflik mi ön planda olmalıdır? Blog yazımızdan okuyarak öğrenebilirsiniz.

Bu soru yeni evlenen ve evini yenilemek isteyen; mobilya arayışı içine giren insanların en çok kullanmış olduğu soruların başında geliyor. Peki ya sizce bir mobilya takımında ya da ev dekorasyon ürünün de işlevsellik mi önemli yoksa dekoratiflik mi önemli? Bu sorunun cevabına herhangi bir cevabınız bulunmuyorsa, gelin birlikte blog yazımızda bu “sorumuz” hakkında elimizdeki doneleri inceleyelim.

Fonksiyonel mobilya modelleri mi yoksa dekoratif mobilya modelleri mi?

Aslında düşüldüğü zaman bu sorunun cevabını teke indirgemek oldukça yanlış. Çünkü ev dekorasyonlarını yaparken ve mobilya alışverişinizi yaparken hem işlevselliğin hem de dekoratifliğin hakim olduğu mobilya modellerini seçmeniz gerekiyor. 

İşlevsellik ve dekoratiflik bir bütünün en önemli parçası!

Fonksiyonel mobilyalar ve dekoratif mobilyalar birbiri ile bir bütünü oluşturur. İşlevsel olan ancak kötü bir tasarıma sahip mobilya modeli sizin için uygun olmayacağı gibi hoş bir tasarıma sahip ancak hiçbir işlevi bulunmayan mobilya modelleri ya da ev dekorasyon ürünleri de yeterli olmayacaktır.

Her ne olursa olsun, bir ürünün işlevselliği temel bir kriter olmasa da dekoratifliği de temel bir kriter oluşturmamaktadır. Hiçbir işlevi bulunmayan ancak çok şık bir mobilya, mobilya seçimi yapacaklar için iyi bir seçenek değildir. Her ürünün güzel tasarımı kadar fonksiyonel bir karşılığı da bulunmaktadır.

Dekoratiflik de aynı işlevsellik gibi bir mobilyada ve ev dekorasyon ürününde aranılan bir özelliktir. Hoş bir tasarım, bir mobilyayı değerli kılan özelliklerin başında gelmektedir. Estetik algısının yüksek olduğu bu dönemde, mobilyalarda hem görselliğin hem de işlevselliği önemi de aynı oranda fazladır.

Yazımızı bir sonuca bağlayacak olursak, iki anlayış içinde uygun olan mobilya modelleri, yeni ev dekorasyonu yapacaklar ve mobilyalarını yenileyecekler için olmazsa olmaz kriterlerin başında. Masko Mobilya Kenti’nde bulunan 778 mağaza arasından dilediğiniz mobilya firmasını ziyaret edebilir veya masko.com.tr adresinden mağazalarımızın güncel mobilyalarını ve ev dekorasyon ürünlerini görebilir ve mobilya firmaları ile ile iletişime geçebilirsiniz.