Reklam

Mobilya Boyama Nasıl Yapılır?

Mobilya Boyama Nasıl Yapılır?

img

Mobilya boyamak için kolay ip uçlarını paylaşıyoruz. Lütfen okumaya devam edin.

Mobilyaları yenilemek zaman alıcı ve zor bir iş olsa da, sonucu gördüğünüzde ve eviniz için özel bir mobilya yarattığınızı bildiğinizde buna değecektir. 

Mobilya boyamak

Mobilya boyamak, yapması eğlenceli olabilen oldukça basit bir kendin yap projesidir. Bir kat boya, eski bir mobilya parçasına yeni bir soluk getirmenin hızlı ve ekonomik bir yoludur. Güzel sonuçlar için ahşap mobilyaların nasıl hazırlanacağına ve boyanacağına ilişkin bu kolay talimatları izleyin.

İlk Adım: Zımpara

Zımparalamanıza gerek olmadığını iddia eden öğreticiler olsa da lütfen onları dinlemeyin. Zımpara bir zorunluluktur. Herhangi bir boyama projesine, yüzeylerinizi 150-zımpara kağıdı ile zımparalayarak başladığınızdan emin olun. Yüzeyi oymamaya dikkat edin.

2. Adım: Kalıntıları giderin

Zımparaladıktan sonra, kalıntıları gidermek için yüzeyi yapışkan bir bezle sildiğinizden emin olun. Kağıt havlu kullanmayın ve tüy bırakmayan bir bez kullanmanın daha iyi olup olmayacağı konusunda spekülasyon yapmayın. Sadece yapışkan bezi kullanın!

3.Adım: Astarlayın

Saydığımız işlem bittikten sonra astarlama işlemine geçebilirsiniz.

4. Adım: Boyayın

Son işlem ise boyama zamanı! Üç ince kat yarı parlak lateks boya uygulamak için bir mini köpük rulo kullanın. Katlar arasında altı ila sekiz saat bekleyin. Parça üzerinde herhangi bir damlama veya kalıntı varsa, katlar arasını da zımparalamanız önemlidir. Aynı zımpara bloğunu ve yeni yapışkan bezi kullanabilirsiniz. Yeni yapışkan bez burada çok önemlidir: Bir sonraki adımda boya  uygulamadan önce tüm tüy ve toz zerrelerini temizlemeniz gerekir.

5. Adım: Koruyun

Son olarak, yeni bir mini köpük rulo kullanarak ince bir kat su bazlı parlak koruyucu uygulayın. Köpük rulo ile oluşabilecek kabarcıkları yumuşatmak için bu katın üzerinden köpük rulo ile çok hafifçe geçtiğinizden emin olmalısınız. Kullanmadan önce kuruması için 72 saat bekleyin; aksi halde yapışkan olabilir.