Reklam

MESLEK OKULLARININ ÖNEMİ HAKKINDA RÖPORTAJ; MEHMET MUTLU

MESLEK OKULLARININ ÖNEMİ HAKKINDA RÖPORTAJ; MEHMET MUTLU

img

Meslek liseleri ve kalifiyeli elemanlar hakkında röportaj veren Mehmet Mutlu'nun röportajının tam halini aşağıdan izleyebilirsiniz.

Ülkemizde bulunan meslek okulları lise ve ortaokul çağından itibaren öğrencilerin meslek ve iş anlamında yetişmesini, usta-çırak ilişkisi kurması sağlayan okullar olarak karşımıza çıkıyor. Çok eski dönemlerden beri ülkemizdeki ustalık ve kalfalık gibi önemli işçi kollarının yetişmesine sebebiyet veren meslek okulları bugün bile en kalifiyeli elemanların çıkmasına olanak sağlıyor. 

Bu nedenle de ülkemizde meslek liselerinin öneminin biraz daha artması ve aynı zamanda da bu alandaki öğrencilere çok daha fazla yatırım yapılmasının gerektiğini söyleyen Masko Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Mutlu; meslek liseleri ve aynı zamanda da meslek alanındaki çalışma prensipleri hakkında kısa bir röportaj gerçekleştirmiştir. 

Genel olarak mobilyacılık alanındaki kalifiyeli eleman eksikliğinden yakınan ve ne kadar iyileştirme yapılsa bile herhangi bir sonuç alınmadığını dile getiren Mehmet Mutlu, anne ve babalara seslenerek; “Çocuklarınızın kolunda herhangi bir altın bilezik olsun.” dedi.