Reklam

MEHMET MUTLU, İŞ DÜNYASI PROGRAMINA KONUK OLDU

MEHMET MUTLU, İŞ DÜNYASI PROGRAMINA KONUK OLDU

img

İş Dünyası programına konuk olan Mehmet Mutlu, emtia ve hammadde hakkında konuşma gerçekleştirerek durum değerlendirmesi yaptı.

Emtia, ekonomide karşımıza çıkan en önemli kavramlardan bir tanesi diyebiliriz. Genel anlamı ile bakıldığı zaman; ekonomide ticari faaliyetlerin konusu olan maden, tarım ürünleri veya enerji kaynakları gibi bütün malların adı olan emtia, mobilya ve mobilyacılık sektöründe de sıklıkla duyuduğumuz bir kavram. 

Mehmet Mutlu, İş Dünyası Programının Konuğu Oldu

Bloomberg'in sevinlen ve takip edilen programlarının başında gelen İş Dünya'sı programının konuğu Masko Yönetim Kurulu Başkanı'mız Mehmet Mutlu Oldu. Gündem konusu olan emtişa fiyatları hakkında konuşan ve emtianın mobilyacılık sektörüne olan etkisini açıklağa kavuşturan Mehmet Mutlu, genel bir sektör analizi de yaptı.

Hammadde açıksından Türkiye'nin Avrupa'daki ikinci olduğu söyleyen Mutlu, mobilya üretiicilerinin pandemi sürecinde iç pazarda sıkıntı çektiklerini ve bu nedenle de dış pazara yöneldiğini de belirtti. Bu süreçte ihracatın sıkı bir şekilde arttığını da sözlerine ekleyen Mutlu, bu süreçte iç pazar da yaşanan sıkıntıların üstesinden Masko firmaları olarak gelebildiklerini ve ülkemiz adına iyi işler yaptıklarını belirtti.

Programının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.