Reklam

MASİF AHŞAP MOBİLYANIN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI NELERDİR? 

MASİF AHŞAP MOBİLYANIN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI NELERDİR? 

img

Masif ahşap mobilya, avantajları ve dezavantajları ile 2021 mobilya trendlerinin yine en gözdesi. Kalite ve tasarımsal özellikler taşıyan masif mobilyalar, Masko Mobilya Kenti'nde.

Selim Kaya-Ladin Tv Ünitesi


Masif ahşap, hiçbir sıcak baskı gibi işlemden geçmeden, başka ahşapla birleştirilmeden kullanılan ağacın en doğal halidir. Masif ahşaplar, tomruktan biçildikten sonra kurutularak veya kurutulmadan kullanılan ahşap bir malzemedir. Özellikle son yıllarda çok daha şık bir şekilde adını duyduğumuz masif ahşap; mobilyacılık ve inşaat sektöründe insanlık kadar eski bir tarihe dayanıyor. 

Son yıllarda her şeyin içine konulan yapay malzemeler nedeni ile popülerlik kazanan masif ahşap; elegan ve doğal duruşu ile de ev dekorasyonunda gerek masif ahşap aksesuar gerekse de masif ahşap mobilya olarak karşımıza çıkıyor. Genellikle country ve modern ev dekorasyonunun vageçilmesi haline gelen masif mobilyaların; elbette ki diğer mobilyalar gibi birçok avantajı ve dezavantajı bulunuyor. 

“Masif ahşap mobilya ve masif ev dekorasyonu yaparken neleri göz önünde bulundurmalıyız? Masif mobilyada bizi neler bekliyor?” gibi soruları yazımızın içerisinde bulabilirsiniz.

Ereno- Masif Masa



Masif Ahşap Mobilyada “AVANTAJ VE DEZAVANTAJLAR”

Tamamen el işçiliğinin korunduğu ve özel tasarıma sahip olan masif ahşap, doğallığını kaybetmediği için diğer mobilya hammaddelerinden ve modellerinden çok daha uzun süre kullanılabilir. Doğalın vermiş olduğu avantaj ve aynı zamanda da dezavantajı masif ahşap üzerinde taşımaktadır.

Evdekor- Bergama Ahşap Yemek Odası Takımı


Avantajları;

  • Masif ahşap ve masif ahşaptan yapılan mobilyalar, diğer mobilyalara göre çok daha uzun ömürlüdür.

  • Ağaların en işlenmemiş ve doğal hali olduğu için ağaçların temel görevi olan nem seviyesini dengede tutma işini masif ahşap da evlerinizde yapacaktır.

  • Masif ahşap ve masif ahşap mobilyalar, havadaki sirkülasyonu düzenlemektedir.

  • Böcek ve haşere oluşumu kesinlikle masif ahşapta gözlemlenmez.

  • Ahşap doğanın insanlığa vermiş olduğu en sağlam ve en kullanışlı malzemelerden biridir. Bu nedenle de masif ahşap diğer hammaddelerden farklı olarak dönüştürülebilir ve çevreye en az zararı verir.

Dezavantajları;

  •  Her ahşap malzemede olduğu masif ahşapta da bakım oldukça önemlidir. Belli periyotlarda masif ahşap mobilyanızı bakıma sokmanız gerekmektedir. 

  • Masif ahşap mobilyalar, diğer ürünlere göre biraz daha maliyetlidir.

  • Ahşap ağır bir malzeme olduğu için konumlandırdığınız ahşap mobilyalarınız hareket ettirmeniz zorlaşacaktır.

FM Tasarım- Efes County Yatak Odası Takımı



Avantajı, dezavantajına oranla çok daha fazla olan masif ahşap hammaddesi ve masif ahşap mobilyalar; ev dekorasyonunda her alanda kullanılmaktadır. Masif koltuk takımı, masif yatak odası takımı gibi her türlü mobilyada kullanılabilen masif ahşap, en çok yemek odası takımlarında tercih ediliyor. Gerek görüntüsünden gerekse de doğallığından ötürü masif yemek odası takımı; 2020 ev dekorasyonu trendlerinde en çok kullanılan mobilyalardan oldu. 

By Concept- Masif


Birçok farklı ağacın masif ahşabı bulunuyor. Birbirinden farklı özelliği bulunan ağaç türlerinin ve masif ahşaplarının ayrıntılarını, “hangi ağaç daha popüler? hangi ağaçtan nasıl masif ahşap oluşturuluyor?” gibi soruları merak ediyorsanız, bir sonraki blog yazımızı okuyabilirsiniz. 

Birbirinden farklı modelde ve kalitede masif ahşap mobilyaları görmek ve masif ahşap hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız Masko Mobilya Kenti’ne uğrayabilirsiniz.