Reklam

Masa Aydınlatmasının Işığı Nasıl Olmalı?

Masa Aydınlatmasının Işığı Nasıl Olmalı?

img

Masko’da binlerce farklı masa aydınlatma modeli arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Masa Aydınlatmasının Işığı Nasıl Olmalı? İş yerinizde veya evinizde bulunan çalışma masanızda daha verimli çalışabilmek için aydınlatmaya önem vermelisiniz. Eğer çalışma masanızın ışığı yeterli gelmez ise gözleriniz çok daha çabuk yorulabilir ve uykunuz gelebilir. 

Aynı şekilde çalışma masanıza direkt ve çok yoğun ışık gelmesi de kaliteli bir çalışma alanı oluşturmanızın önünde engeldir. Masa aydınlatması seçimlerinizde dikkat etmeniz gerekenleri sizler için derledik.

Çalışma Masası Lambası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Masanızın geniş ve kaliteli olması bazen yeterli gelmeyebilir. Özellikle akşamları da yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor iseniz uygun bir aydınlatma ürünü almanız gerekmektedir. Masa lambası modelleri her biri farklı model ve büyüklükte olup ışık oranları da birbirinden farklıdır. 

İhtiyacınıza Göre Masa Lambası Modelleri

Eğer odanızda farklı bir aydınlatma ürünü var ancak bu ışık sizin için yeterli geliyor ise biraz daha hafif bir ışık veren ürünleri tercih edebilirsiniz. Bunun için minik formda olan ve hareketli mekanizmaya sahip olan aydınlatma ürünleri oldukça idealdir. 

Bu sayede masanızın üzerinde istediğiniz yere ışığı çevirebilir ve daha verimli bir çalışma ortamı hazırlayabilirsiniz. 

Masa Lambasında Ampul Kaç Watt Olmalı?

Soft bir ışık sizin için yeterli ise düşük watt ampuller işinizi görecektir. Ancak biraz daha yoğun bir ışık istiyorsanız daha yüksek watt değerine sahip olan ampulleri tercih edebilirsiniz. 

Çok küçük boyutta ve detaylı bir proje üzerinde çalışacak iseniz daha yüksek ve yoğun ışık veren aydınlatma ürünlerini alabilirsiniz. 

Sarı Işık Mı Beyaz Işık Mı?

Sarı ışıklar her zaman daha sıcak ve yumuşak bir aydınlık verecektir. Beyaz ışıkların ise direkt olarak gözünüze gelmesi sizi biraz yorabilir. Masa lambalarında tercih genelde beyaz ışıktan yanadır. 

Sarı ışık biraz daha loş bir hava verdiği için uykunuzun gelmesine neden olabilir. Ancak sarı veya beyaz ışık seçimlerinizde istediğiniz ışık kapasitesinin yoğunluğu belirleyici olacaktır. 

Masa aydınlatmasının ışığı için kaliteli bir ürün istiyorsanız seçiminizi led ampullerden yana yapabilirsiniz. Hem enerji tasarrufu yaptığı hem de daha göz yormayan ve net bir ışık verdiği için led aydınlatma ürünlerini alabilirsiniz. Masko’da binlerce farklı masa aydınlatma modeli arasından seçiminizi yapabilirsiniz.