Reklam

Led Avize

Led Avize

img

Avizeler, özellikle evinize daha fazla lüks gösteren muhteşem dekorasyon ürünleridir. Ancak bu günlerde piyasada seçebileceğiniz çok fazla çeşit olabilir.

Bu listeyi daraltmak için neden seçeneklerinizi yalnızca piyasadaki en iyi avize türü olan LED avizelere göre filtrelemiyorsunuz?

Led ışıklar daha uzun ömürlüdür 

Belirli ürünleri satın alırken insanların yaptığı yaygın bir hata, daha ucuz ürünlerin her zaman para tasarrufu sağlayacağını düşünmektir. Ancak, ne yazık ki, ampuller söz konusu olduğunda bu her zaman doğru değildir. Ampullerin daha ucuz olduğu doğru olsa da, LED ampul kullanmanın faydaları, çok daha yüksek olan fiyatından daha ağır basar. LED ışıklar ampullerden daha uzun süre dayanabilir. LED ışıklarınız, bazen yalnızca iki yıl dayanan akkor ampullere göre ortalama kullanımla yirmi yıl bile dayanabilir.

Led avizeler daha az enerji kullanır

Bildiğiniz gibi avizeler, kullandıkları ampul sayısı nedeniyle çok fazla enerji tüketebilir. Bu yüzden daha az enerji tüketen ışıklar kullanmanız sizin açınızdan daha avantajlıdır. Bu yüzden LED ışıklar en iyi seçeneğiniz olacaktır. Özetle, LED teknolojisi, kullandıkları enerjinin %95’ini ışığa dönüştürmelerini sağlar. Ampullerin ise yalnızca %10’u dönüştürülür ve kalan %90’ı ısı olarak boşa harcanır. Bu, daha düşük wattlı bir LED ışığının, daha yüksek wattlı bir ampulle karşılaştırıldığında aynı miktarda ışık üretebileceği anlamına gelir. Ve böylece daha az watt kullanarak, daha az enerji kullanmış olursunuz.

Led ışıklar farklı sıcaklık renklerine sahiptir

Avizeler söz konusu olduğunda, ideal olarak, asılı olduğu odayı tamamlayabilmesi için uygun ışık rengini seçmeniz gerekir. Bu nedenle, farklı sıcaklık renklerinden oluşan geniş bir seçeneğe sahip olmayı seviyorsanız, istediğiniz şey LED avizelerde gizli olabilir. Ampuller Kelvin Sıcaklık Ölçeğine karşılık gelen Korelasyonlu Renk Sıcaklığına (CCT) sahiptir. Basitçe söylemek gerekirse, Kelvin sıcaklığı ne kadar düşükse, ışığınız o kadar sarı ve sıcaktır. Kelvin ne kadar yüksek olursa, ışığınız o kadar mavi ve soğuk olur. LED ışıklar daha sağlam olduğundan, daha geniş bir sıcaklık aralığına karşı daha dirençlidirler, bu da aralarından seçim yapabileceğiniz daha fazla renk sıcaklığı anlamına gelir.

Led ışıklar daha güvenli 

Ampulün düşme ve kırılma olasılığı vardır. Ve bildiğiniz gibi cıva tehlikelidir. Bu nedenle, cıva zehirlenmesinden mümkün olduğunca kaçınmak istiyorsanız, LED avizeler en iyi seçeneğinizdir.

Led Avizeler pahalı olsalar da, elde ettiğiniz faydalar fiyatlarından daha ağır basar. Enerji açısından verimli ve uzun ömürlü olan avizeniz, elektrik faturalarınızı çok yükseltmeden onlarca yıl dayanacağından emin olabilirsiniz.