Reklam

KORONAVİRÜS NEDENİ İLE EVLERE TAŞINAN OFİSLER İÇİN OFİS MOBİLYALARI SEÇİMİ

KORONAVİRÜS NEDENİ İLE EVLERE TAŞINAN OFİSLER İÇİN OFİS MOBİLYALARI SEÇİMİ

img

Ofis mobilyaları, iş yerlerinin evlere taşınması sonucunda daha fazla ön plana çıktı. Masko Mobilya Kenti'nde dilediğiniz ofis mobilyasını bulabilirsiniz.

Tüm dünyayı saran ve tehlike oluşturan koronavirüs, her alanda olduğu gibi iş dünyasında da birçok olumsuz etkiye neden oldu. Özellikle toplu çalışma ortamlarında, ofislerde ve bürolarda koronanın önüne geçmek ve çalışanların hasta olmasına engel olması adına artık iş yerleri evlere taşındı. Bu süreçte de insanların en çok araştırdığı ve üzerinde düşündüğü mobilya modelleri de ofis mobilyaları oldu. Şimdi gelin birlikte home ofis mobilyaları hakkında biraz araştırma yapalım ve nasıl seçmemiz gerektiğini inceleyelim.

Home ofis mobilyaları nasıl seçilir?

İlk önce çalışma alanınızı belirlemeniz gerekiyor ! 

Evinizdeki çalışma alanının dikkatinizi dağıtmayacak bir alan olması gerekmektedir. Belki de çalışma alanı oluşturmanın en önemli noktası budur. Eğer öyle bir imkanınız bulunmuyorsa salonunuzda güneş alan, canlı renkleri olan ve rahatça hareket edebileceğiniz bir alan seçmeniz gerekiyor. 

Sıra home ofis (office) mobilyalarını seçmekte !

Home ofis, normal ofislerden ve bürolardan çok daha özgür ve rahat alanlar. Bu nedenle de evinize kuracağınız çalışma alanını çok özgür bir şekilde dekore edebilir aynı zamanda da sadece kendinize özel bir alan yaratabilirsiniz. 

Öncelikli olarak hangi tarz mobilya modellerinden hoşlandığınızı araştırarak ve belirleyerek başlayabilirsiniz. Modern ofis mobilyası mı yoksa daha klasik sevenlerden misiniz? Yoksa hepsinin aksine tamamen minimalist ofis mobilyası mı hoşunuza gidiyor? İşte Home office mobilyası seçmeden önce ilk düşünmeniz gereken şeyin başında bu geliyor. 

Ofis mobilyanızı seçerken sağlığınıza önem verin !

Ofis mobilyaları seçerken modelin şıklık ve kullanışlılığından önce bakmanız gereken bir diğer önemli husus da sağlıklı ve ergonomik mobilya modellerinin olmasıdır. Araştırmalar gösteriyor ki home ofis çalışanlar kalabalık ofis ortamında çalışan insanlardan çok daha fazla sandalye üzerinde vakit geçiriyor. 

Uzun süre boyunca konforsuz bir sandalye ve masada çalışmak birçok fiziksel hastalığa neden olabiliyor. Bu nedenle de ofis mobilyaları seçerken daha çok sırt ve omurga bölgesi ile uyumlu modelleri seçmeniz gerekiyor.