Reklam

Koltuk Ve Halıdan Yağ Lekesi Nasıl Çıkar ?

Koltuk Ve Halıdan Yağ Lekesi Nasıl Çıkar ?

img

Koltuk ve halılardaki yağ lekesinden nasıl kurtuluruz? Gelin blog yazımızdan birlikte öğrenelim.

Koltuk ve halılar aktif olarak kullanılan mobilya modelleri oldukları için bu ev dekorasyon ürünlerinin üzerinde istenmeyen inatçı lekelerle karşılaşmak oldukça mümkün. Hoş gözükmeyen ve şıklık kalitesini bozan lekelerin, özellikle de en inatçı olanları kesinlikle söylemeliyiz ki yağ lekeleridir. Kötü bir kabus haline gelen yağ lekelerinden kurtulmak nasıl mümkün ? Gelin blog yazımızdan birlikte öğrenelim.

Öncelikle bilinmesi gereken yağın döküldüğü koltuğun kumaşının özelliklerini bilmektir. Örneğin derideki bir yağ lekesi ile süet kumaşa dökülen yağ lekesine uygulanacak olan şeyler birbirinden farklıdır. Kumaşın özelliğine göre uygun deterjan kullanılmalı ve kumaş yıpratılmamalıdır.

Yağ Lekesi Nasıl Çıkartılır ?

İlk olarak lekeye ne kadar hızlı müdahale gerçekleştirirsek, lekenin koltuk ve halıya o kadar nüfuz etmesini engellemiş oluruz. Unutmayın ki yağ ve su birbirine karışmayan maddeler olduğu için yağ lekesi oluşur oluşmaz, yağlı bölgeye tuz uygulaması yapabilirsiniz. Tuza ek olarak bebek pudrası ve karbonatta, lekenin yayılmasına engel olacaktır. 

Eğer lekeye kurumadan anında müdahale ederseniz, lekeden anında kurtulma olanağınızda doğru orantıda artacaktır. Zaman geçtikçe fiziksel etkenlerle tepkimeye girecek olan yağ kuruyup katılaşacaktır. 

Eğer tüm bunlara rağmen herhangi bir sonuç alamadıysanız, ürünlerinizi kuru temizlemeye götürebilir ya da ürünleri almış olduğunuz mağaza ile iletişime kurabilirsiniz. 

Dünyanın en büyük mobilya kenti olan Masko Mobilya Kenti, içinde bulunan koltuk takımı firmaları ve halı firmaları ile müşterilerinin tüm mağduriyetlerini gidermek adına bu tip konularda da yardımcı olmaktadır.