Reklam

Klasik Salon Dekorasyonu Nasıl Oluşturulur?

Klasik Salon Dekorasyonu Nasıl Oluşturulur?

img

Evinizin en güzel ve en çok özendiğiniz odasını dekore ederken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir

Klasik Salon Dekorasyonu Nasıl Oluşturulur? Klasik salon dekorasyonu ile misafirlerinizi çok daha şık bir ortamda ağırlayabilirsiniz. Salon dekorasyonu diğer odalara kıyasla biraz daha abartı ve şıklık kaldırabilen stillere sahiptir. 

Evinizin en güzel ve en çok özendiğiniz odasını dekore ederken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Klasik salon dekorasyonu ile ilgili tüm merak ettiklerinizi sizler için derledik.

Klasik Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Evinizin en özel ve misafirlerinizi ağırladığınız odası olan salon için oldukça şık ve gösterişli mobilya takımlarını ve aksesuarları tercih edebilirsiniz. 

Eğer tercihiniz biraz daha klasik bir salon stili yapmak ise aydınlatmadan perdelere ve halılardan duvar dekorasyonuna kadar tüm detaylara hakim olmalısınız. 

İşte klasik salon dekorasyonu hazırlamak için dikkat etmeniz gerekenler:

  • Oturma grubu seçerken klasik modellere yönelmeniz gerekmektedir. Bunun için avangarde mobilyalar klasik salon dekorasyonu için ideal bir seçim olacaktır. 
  • Klasik salon dekorasyonunda tercih edeceğiniz koltukların rengini odanın bütünü ile uyum içerisinde olmasına da ayrıca özen göstermelisiniz. Özellikle klasik salon mobilya takımları biraz daha varak ve oyma motif detayları ile dikkat çekmektedir. 
  • Sadece seçmiş olduğunuz mobilya takımları değil tercih edeceğiniz aydınlatma ürünleri de klasik bir tarz için önem taşımaktadır. Avizeler veya klasik lambaderler klasik salon dekorasyonu için daha uygun bir seçim olacaktır. 
  • Oturma alanının her zaman daha geniş olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer salonunuzda televizyon ünitesine de yer açmak istiyorsanız yine mobilya takımınız ile uyumlu modellere öncelik vermelisiniz. 
  • Keskin hatlı mobilyalar biraz daha spor modellere yakındır. Klasik salon dekorasyonu için almak istediğiniz mobilyaların oval hatlara sahip olmasına dikkat edebilirsiniz. 
  • Orta sehpa ve yan sehpalar da yine hat ve tasarım olarak koltuk takımı ile uyum içerisinde olmalıdır. 
  • Klasik salon dekorasyonu için istediğiniz formu elde edebilmek adına tüm aksesuarları ve mobilyaları bir bütün olarak düşünmelisiniz.

Klasik salon dekorasyonu için ihtiyacınız olan mobilyalar ve dekoratif ürünler Masko’da bulunmaktadır. İstediğiniz renk ve desen çeşitliliğine sahip olan klasik salon dekorasyonu için mobilya takımlarını Masko’da bulabilirsiniz.