Reklam

İyi Bir Uyku İçin Nasıl Yastık Tercih Edilmeli?

İyi Bir Uyku İçin Nasıl Yastık Tercih Edilmeli?

img

Seçeceğiniz yastık büyük ölçüde kişisel tercihlerinize bağlı olmakla birlikte, doğru yastığı bulmak tercih ettiğiniz uyku pozisyonuna, yatağınızın sertliğine bağlıdır.

Doğru yastığı bulmak, uyku duruşunuza yardımcı olduğu için uyku kalitenizi büyük ölçüde artırabilir. Doğru yastık, tercih ettiğiniz uyku pozisyonu ne olursa olsun, siz uyurken omurganızın aynı hizada kalmasına yardımcı olur. Sağlıklı duruşu destekleyen bir yastık ile boynunuz, omuzlarınız, sırtınız ve kalçalarınızın ihtiyaç duydukları desteği alacak ve ağrısız bir şekilde uyanacaksınız.

Uyku pozisyonunuza göre yastık seçin

1.Sırt üstü uyuyanlar 

Sırtüstü uyuyanlar için, yastığınız boynunuzu ve başınızı desteklemelidir, ancak boynunuzu doğal olmayan bir açıyla kaldıracak kadar fazla olmamalıdır. Unutmayın, uyurken omurganızın ve boynunuzun aynı hizada kalması gerekir. Bu nedenle sırtüstü uyuyanlar muhtemelen orta kalınlıkta bir yastıkta daha rahat edeceklerdir.

2.Yan uyuyanlar 

Yan uyuyan biriyseniz, yastığınız başınızı omurganızla aynı hizada tutarak nötr bir pozisyonda desteklemelidir. Yan yattığınızda baskının çoğunu omzunuz aldığından, boynunuza ihtiyaç duyduğu desteği vermek ve omzunuzdaki ağırlığın bir kısmını almak için daha dolgun, daha sıkı bir yastığa ihtiyacınız olacaktır.

3.Yüz üstü uyuyanlar 

Yüzüstü uyumak, sırtınız ve boynunuz için en stresli pozisyondur, bu nedenle birçok uzman, bu pozisyonda uyumayı önermez. Uyku alışkanlıklarınızı bir gecede değiştiremeyeceğinizi biliyoruz, bu nedenle yüzüstü uyursanız daha yumuşak ve biraz daha az dolu bir yastığa ihtiyacınız olacaktır. Bu, omurganızı olabildiğince nötr tutmanıza yardımcı olacaktır.

Yatağınızın sertliğine uygun kalınlıkta yastık seçin 

Yumuşak yataklar omurganızın şeklini alarak şeklini alır. Vücudunuz yatağa gömülür. Sert yataklarda ise tam tersi vücudunuz yatağa gömülmez. Peki, bu durumun yastık seçimi ile bir alakası olabilir mi?

Uyku sırasında boynunuzun doğal dengesini koruması gerekir. Eğer yatağınızın sertliğine göre bir yastık seçmezseniz doğal pozisyonunuzu korumanız zorlaşır. Bu durum ise uyku kalitenizin düşmesine sırt, boyun, bel ağrısı gibi çeşitli sağlık sorunları yaşamanıza sebebiyet verebilir. Bu nedenle yastık seçiminizde, yatağınızın sertliği göre tercih yapmanız gerekir.

  • Sert bir yatak kullanıyorsanız vücudunuz yatağın içine gömülmeyeceği için yüksek yastık kullanabilirsiniz.
  • Yumuşak yatak kullanıyorsanız vücudunuz yatağa gömüleceği için ince yastık tercih edebilirsiniz.