Reklam

İyi Bir Uyku İçin Nasıl Bir Yastık Tercih Edilmeli?

İyi Bir Uyku İçin Nasıl Bir Yastık Tercih Edilmeli?

img

Peki, iyi bir uyku için yastık seçiminde nelere dikkat edilmelidir? Blog yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

İyi Bir Uyku İçin Nasıl Bir Yastık Tercih Edilmeli? Günün yorgunluğunu atmak için kaliteli bir uyku deneyimden daha iyi bir seçenek olamaz. 

Ancak yatağınız kadar yastığınız da keyifli ve verimli bir uyku için en önemli detaylardan biridir. Peki, iyi bir uyku için yastık seçiminde nelere dikkat edilmelidir?

Yastık Seçiminde Sertlik Oranı

Pek çok kişi yumuşak bir yastıkta uyumayı tercih eder. Ancak uyuduğunuz yastığın çok yumuşak olması sağlıklı değildir. Aynı şekilde çok sert bir yastık da yine sağlıklı bir kullanım sunmamaktadır. Bunun için orta sert bir yastık modeli her zaman daha çok rahat etmenizi sağlayacaktır. 

Çok yumuşak yastıklarda uyurken yastık yüksekliğini kaybedebilir. Çok sert yapıdaki bir yastık ise boyun bölgenizin tutulmasına neden olabilir. Size uygun ve rahat edebileceğiniz orta sertlikte bir yastık ile daha rahat uyuyabilirsiniz. 

İhtiyaçlara Göre Yastık Seçimi

Yastıklar da tıpkı yatak ve yorganlar gibi farklı özelliklerde olabilmektedir. İçerisindeki dolgu malzemesine göre farklı gruplarda üretilen yastıkların özelliklerine göre seçim yapmalısınız. Bu sayede sadece sizin ihtiyaçlarınıza yanıt verecek uygun bir yastık türü seçebilirsiniz. 

Tela Yastıklar

Genellikle terletme oranı az olduğu için yaz mevsiminde daha çok tercih edilen bir yastık modelidir. Isı tutma oranı oldukça düşük olduğu için sıcak havalarda tela yastık çeşitlerini tercih edebilirsiniz. 

Mikrojel Yastıklar

Bu tür yastık çeşitlerinin de ısı tutma oranı oldukça düşük olabilmektedir. Yumuşak bir yapıya sahip olan mikrojel yastık çeşitleri ayrıca nem çekme özelliği ile de konforlu bir kullanım sunmaktadır. 

Mikrofiber Yastıklar

En çok tercih edilen yastık türü olarak bilinen mikrofiber yastık çeşitleri terleme yapmaz. Orta sert veya yumuşak bir yapıdadır. Özellikle hacmini da uzun süre muhafaza edebildiği için daha kaliteli bir yastık türü olarak bilinmektedir. 

Isı Dengeleyici Yastıklar

Mevsime uygun ısı ve nem dengeleme özelliği olan bu yastık türleri ile daha konforlu bir uyku deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Yastık ve tüm ev tekstili ürünleri için Masko’yu tercih ederek ihtiyaçlarınıza uygun en kaliteli ürünleri bulabilirsiniz.