Reklam

Halıdan Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdan Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

img

Mürekkepten korkmayın! Halılardaki mürekkebi nasıl çıkaracağınız ve hangi temizlik ürünlerini kullanacağınızla ilgili bu basit kılavuzla mürekkep lekeleriyle savaşın.

Halınıza mürekkep mi döküldü? Ortaya çıkan lekeyle olabildiğince çabuk ve etkili bir şekilde ilgilenmek isteyeceğinize eminiz. En etkili temizleme yöntemini seçmek büyük ölçüde mürekkebin türüne (su bazlı, kalıcı vb.), lekenin boyutuna ve halınızın yapıldığı malzemeye bağlıdır.

Deterjan kullanarak mürekkep lekelerinden nasıl kurtulursunuz?

Halınızdaki lekelerden kurtulmak için halı temizleme ürünlerini kullanabilirsiniz. Sadece etiketteki talimatları okuyun ve önce küçük bir alanda test edin. Halınızdaki mürekkebi, (özellikle de su bazlı mürekkebi çıkarmak söz konusu olduğunda), çamaşır deterjanı en iyi arkadaşınız olabilir. Halınızı yumuşak ve temiz bırakmak için bu üç basit adımı izleyin.

  • Bir kaseyi ılık suyla doldurun, su bazlı mürekkepler suyla kolayca çıkarılabilir.
  • Çamaşır deterjanı ekleyin.( Bir çay kaşığı deterjan ekleyin ve karıştırın.)
  • Lekeli bölgeyi silin.
  • Leke teslim olana kadar lekeli alanı solüsyonla hafifçe vurun. Sonunda halınızın mürekkepten ayrıldığını göreceksiniz.
     

Amonyak kullanarak halı liflerinden mürekkep nasıl çıkarılır?

Yine, bu lekeler için bir halı temizleme ürünü kullanmayı deneyebilirsiniz. Sadece talimatları izleyin ve önce küçük bir alanda test edin. Keçeli kalemlerdeki kalıcı mürekkep lekelerini çıkarmak biraz daha zor olabilir. Temizleme gücünü iki katına çıkarmak için deterjan ve amonyağı birleştiren bu çözümü deneyin.

  • Bir sprey şişesini yarısına kadar ılık suyla doldurun.
  • Bir yemek kaşığı amonyak ekleyin. 
  • Uzaktan püskürtün ve nemli bir bezle kurulayın.
  • Halıya zarar vermemek için lekeyi yaklaşık 20 cm mesafeden püskürtün, ardından nemli bir bezle kurulayın.
  • Önceki yöntemi izleyin
  • Son olarak, sert amonyak kalıntılarından kurtulmak için yukarıdaki su bazlı mürekkepler yöntemindeki üç adımı izleyin ve alanı kurulamak için yeni bir bez kullanın.

     

■■Unutmayın: Mürekkebin halınızın daha derinlerine nüfuz etmesini önlemek için lekeyi ovalamak yerine hafifçe vurun. Daha hassas yün halılar için yarım yemek kaşığı amonyak kullanın ve en iyi sonucu almak için sprey şişesini suyla doldurun.
 

Kendin yap karışımıyla halılarınızdaki mürekkep lekelerinden kurtulun !

Halı liflerinden mürekkebin çıkarılması söz konusu olduğunda modern yıkama deterjanları tartışmasız şampiyon olsa da, gerçekten inatçı mürekkep lekeleriyle uğraşırken ev yapımı çözümler de size yardımcı olacaktır. Mesela;

  • Beyaz Sirke

Bir sprey şişesini eşit miktarda su ve  beyaz sirke ile doldurun. Lekeli bölgeye hafifçe sıkın ve ardından ılık, sabunlu suyla durulayın.

  • Bulaşık makinesi parlatıcısı

Bulaşık makinesi parlatıcısı sadece bardak çanaklarınızı parlatmakla kalmaz, muhteşem leke gidericidir. Bir sprey şişesine yarı yarıya su ve bulaşık makine parlatıcısı ekleyin ve halınızda ki lekenin üstüne bu karışımı döküp temiz bir bezle leke çıkana kadar ovalayın.