Reklam

Giysi Dolapları Çeşitleri Nelerdir?

Giysi Dolapları Çeşitleri Nelerdir?

img

Sizler bu modeller arasından evinizin ölçülerine ve kıyafetlerinizin yoğunluğuna göre tercihler yapabilirsiniz. İşte birbirinden kullanışlı elbise dolap çeşitleri!

Giysi dolapları çeşitleri nelerdir? Giysi dolapları ne işe yarar? gibi sorular özellikle evinde düzen ve tertip oluşturmak isteyenlerin ve çok fazla kıyafeti olanların sık sık araştırdığı konular arasında yer alıyor. Nitekim; bir evde en çok yer kaplayan eşyaların elbiseler olduğunu düşünürsek şüphesiz ki giysi dolabı modelleri büyük önem arz eden eşyalar başında geliyor.

Günümüzde farklı ebat ve ölçülerde üretilen giysi dolapları çeşitleri, aynı zamanda farklı özelliklerde de üretilebiliyor. Sizler bu modeller arasından evinizin ölçülerine ve kıyafetlerinizin yoğunluğuna göre tercihler yapabilirsiniz. İşte birbirinden kullanışlı elbise dolap çeşitleri!

Portatif Giysi Dolabı

Portatif giysi dolabı, özellikle dar alanlarda kıyafetleri düzenli bir şekilde muhafaza edebilmek ve düzen oluşturmak için kullanılan modellerdir. Aynı zamanda bez elbise dolabı olarak da bilinen bu modeller, katlanabilir ve yıkanabilir olma özelliği ile biliniyor.

Dar ve küçük evlerde tercih edilen portatif giysi dolabı modelleri, özellikle yazlık gibi evlerde daha çok tercih edilen modeller haline gelmiştir. Hem uygun fiyatlı olması hem de yer kaplamaması sayesinde işlevsel ürünlerden birisidir.

Sürgülü Elbise Dolabı

Sürgülü giysi dolabı modelleri, yakından bildiğimiz modellerdir. Birçok evde yaygın olarak kullanılan bu modeller yatak odası takımlarının da ana parçalarından birisini oluşturur. Genellikle 5 ya da 6 kapılı olan sürgülü elbise dolabı, farklı ağaç malzemelerinden kullanılır ve farklı renklerde üretilebilir.

Bu modellerin kapıları sürgülüdür. Bu sayede yer tasarrufu yapmanızı sağlar. Kapağı dışa doğru açılmadığından dar odalarda ve kapı arkalarında da işlevsel olarak kullanılan modellerdir. Dolayısıyla da giysi dolabı çeşitleri nelerdir? denildiğinde akla ilk gelen model olduğunu söyleyebiliriz.

Kapaklı Elbise Dolabı

Kapaklı elbise dolabı, model olarak sürgülü elbise dolabı modellerine benzeyen modellerdir. Bu modellerden tek farkı ise kapılarının klasik tasarımda olmasıdır. Klasik ya da country tasarımına sahip olan yatak odası modellerinde yer alan giysi dolabı çeşitleri olmaktadır.

Kapaklı elbise dolabı modellerinin kapakları dışa doğru açıldığında kullanırken sürgülü modellere göre daha geniş bir alana ihtiyaç duyulur. Ancak sürgülü modellerde sürgülü kapıların bozulma ve çıkma ihtimali varken kapaklı elbise dolabı modelleri daha kullanışlı ve uzun ömürlüdür.