Reklam

Genç Odaları İçin Renk Seçimi

Genç Odaları İçin Renk Seçimi

img

Genç odası takımı seçilirken en önemli etkenlerden biri renklerdir. Genç dekorasyonunda renklerin önemini anlamak için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Genç odaları özellikle kullanış bakımından oldukça önemli alanlardır. Gençlerin uzun vakitlerini harcadığı aynı zamanda da ders çalıştığı bu alanlar onlar için özel yerlerdir. Bu nedenle de dekorasyonu yapılırken; eğer kendileri yapmıyorsa, seçimler özenli ve bir bilene danışılarak yapılmalıdır. 
Öncelikle…

İlk olarak, çocuğunuzun kişiliğini yansıtmalıdır, günlük yaşantısında kullandığı eşyaları, hobileri odanın yaşayan en önemli noktaları olmalıdır; çocuğunuza mutluluk ve huzur veren, rahat ve odada çocuğunuz olmasa bile onu anımsatan bir mekân olmalıdır.Özellikle renklerin seçiminde oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü renkler psikolojik olarak kanıtlanmış özellikler taşımaktadır.

Canlı renkler tercih edilmelidir. Bu sayede oda daha ferah olur. Gençler genelde duvarlara resim, afiş ya da poster asarlar. Bu nedenle manyetik özellikli duvar kâğıtlarını tercih etmek çok yerinde bir karar olacaktır. Duvarlar gencin kullanımı açısından uygun şekilde boş bırakılmalıdır.

Sakinliğin ve aynı zamanda da enerjinin hakim olduğu renklerin tercihi, gençlerin oda içerisindeki tüm aktivitelerini olumlu yönde değiştirecektir. Bu nedenle de özellikle sınav dönemin olan bir çocuğunuz varsa, yatak odasında beyaz ve mavi renkleri ya da yeşil tonlarını tercih etmeniz onu dinlendirecektir.

Masko genç odası modelleri için, genç odası kategorimizi inceleyebilirsiniz.