Reklam

EVİNİZİ YAZA HAZIRLAMANIN 5 BASİT YOLU

EVİNİZİ YAZA HAZIRLAMANIN 5 BASİT YOLU

img

Yaz mevsimine uygun "yaz ev dekorasyonları" yazımız ile evinizi yaza hazırlamanın püf noktalarını öğrenebilir ve ev dekorasyonunuzda uygulayabilirsiniz.

 

Yaz mevsimi yavaş yavaş gelmeye başladı. Yazın gelmesi ile birlikte hepimizin içinde bir heyecan ve mutluluk hakim olmaya başladı. Hayatımızın her alanında varlığını gösteren yaz mevsimi, ev dekorasyonlarında da yavaştan kendini göstermeye başladı diyebiliriz. Daha canlı renklerin hakim olduğu, neşenin ve tazeliğin hüküm sürdüğü yaz dekorasyonları yapmak oldukça basit. Ancak başlamadan önce yaz mevsimi hakkında birkaç şey öğrenmemiz, evimize uygulama planı çıkarmamız gerekiyor. 

Gelin birlikte bu yazımızda “yaz mevsimi ev dekorasyonu nasıl yapılmalıdır ve evinizi yaza nasıl hazırlarsınız” sorularının cevaplarını; 10 altın kural ile birlikte inceleyelim.

1- Yazın tüm o canlı ruhunu yansıtmak ve sıcaklığını hissetmek için birkaç dokunuş yapmak mümkündür. Hem oldukça uygun fiyatlı malzemelerle hem de kendinizin yaptığı birkaç ev dekorasyon ürünü ile evinizi olduğundan daha canlı ve enerjik hissettirebilirsiniz. Örneğin genel bir ev dekorasyonuna gitmek istiyorsanız seçeçceğiniz koltuk takımlarını daha canlı renkler seçebilir (örneğin sarı, yavruağzı gibi) ya da minik dokunuşlar yapmak istiyorsanız yazı hatırlayacak renklerde yastıklar kullanabilir veya koltuk örtüsü satın alabilirsiniz.

2-Stresli geçen kış mevsiminin tüm izlerinden kurtulmak adına daha egzotik manzaralara sahip olan duvar kağıtları kullanarak evinizi bir tatil beldesine çevirebilir ya da daha sıcak renkleri kullanarak samimi bir ortam yaratabilirsiniz.

3-Üçüncü madde de elbette ki mum, aydınlatma ve tablolar. Evinizin dekorasyonunu bitirdikten sonra çiçeksi kokuların hakim olduğu mumlar ile evinizi dekore edebilir ve farklı model aydınlatmalar kullanabilirsiniz. Örneğin her sezon olduğu gibi bu sezonun da modası olan ahşap lambaderler bu havayı evinize fazlası ile katacaktır. Daha sonra da rengarenk manzaraların yer aldığı ya da sıcak renklerden kendinizin yaptığı tablolar ile duvarlarınızı süslemeyi unutmayın.

4-Yaz mevsimi demek doğanın en canlı ve içten olduğu dönem demektir. Bu nedenle de ev dekorasyonunuzda kullancağınız orta sehpanızı ya da pencere önlerinizi çiçekler ile süsleyebilirsiniz.

5-Deniz, kum ve güneş… Yaz mevsimimin olmazsa olmazı bu üçlüyü evlerimizde kullanmazsak “yaz ev dekorasyonunu” tamamlamış olmayız. Denizden toplayacağınız deniz kabukları ve yosun parçaları ile fotoğraf çerçevelerinizi süsleyebilirsiniz.