Reklam

Eviniz için 2019 Kararları

Eviniz için 2019 Kararları

img

Yeni bir yıl, yeni başlangıçlar zamanı… Her yıl kendiniz için aldığınız ama bir türlü uygulayamadığınız kararları, bu defa eviniz için almaya ne dersiniz? Üstelik önünüzde koca bir yıl ve kocaman bir ev var!

Yeni bir yıla başlarken hepimiz çeşitli kararlar alırız. Spor yapacağım, sağlıklı besleneceğim, sigarayı bırakacağım… Ancak daha 2. ay gelmeden, genellikle bu kararları unutup rutin hayatımıza devam ederiz. Bu defa evinizde yapacağınız değişikliklerle ilgili kararlar almaya ne dersiniz? Fikir vermek bizden, uygulamak sizden!

Hobi odam olsun!

Herkesin “kendine ait bir oda”ya ihtiyacı var aslında. Eğer eviniz müsaitse, bu yıl kullandığınız bir odayı değerlendirip hobi odasına çevirin. Resim yapın, dikiş dikin, kitap okuyun…

Tavanları renklendirmeyi deneyin

Yeni bir eve taşındığımızda ya da evimizi yenilemek istediğimizde aklımıza ilk gelen, duvarları boyatmaktır. Ancak o tavan hep beyaz kalır. Peki bu defa tavanları renklendirmeye ne dersiniz? Önyargıları kırın ve işe, en az riskli olan yatak odanızın tavanından başlayın. Yumuşak bir geçiş olması için açık mavi, lila, bebe sarısı gibi yumuşak renkler seçebilirsiniz.

Anıları gün ışığına çıkarın

Hepimizin evlerinde, yıllar boyunca bir kutuda birikmiş olan fotoğraflar vardır. İlk oyuncağımızla bebeklik fotoğrafları, maaile bir araya geldiğimizde çekilen kalabalık fotoğraflar, gezilerimizden kalma manzaralar… Gelin bu yıl bu güzel anıları ve gülen yüzleri kutulardan, albümlerden çıkarın ve dekoratif çerçevelerle evinizin dört bir tarafına yerleştirin.

Balkonunuzu kullanın

Büyük şehirlerde pek çoğumuz dört duvarın arasında yaşıyoruz. Bütün gün iş yerinde, akşamları evde… Peki balkonunuzu bir dinlenme köşesi haline getirmeye ne dersiniz? Bunu, yaza kadar sürecek bir proje gibi düşünün. Eğer balkonunuzu kışın da kullanmak istiyorsanız öncelikle cam-balkon uygulamasıyla balkonunuzu kapatın. Daha sonra renkli kilimler, minderler, dekoratif raflar, hasır sepetler, bahçe mobilyaları kullanarak gönlünüze göre dekore edin. Kendinize yenilenme ve kafa dinleme köşesi yaratın.

Daha çok misafir ağırlayın

Hayat hepimizi yoruyor ancak yorgunluğu atmanın yolu uzanmak değil, aksine ayaklanmak. Bu yıl daha sosyal olun! Sevdiğiniz insanlarla daha çok vakit geçirin. Evinizde, bir yemek masasının etrafında buluşun ve saatlerce sohbet edin. Birkaç eğlenceli ve basit dekorasyon fikri kullanarak film ve oyun geceleri düzenleyin.

Fazlalıklardan kurtulun

Yıllardır atmaya kıyamadığınız ama evinizde gereksiz yer kaplayan her şeyi bağışlayın. Sizin işinize yaramayan eşyalar başka insanlara mutluluk verebilir. Bu yılı, fazlalıklardan kurtulma, arınma ve rahatlama yılı ilan edin.