Reklam

Evde Aksesuarın Önemi, Yerleşimi

Evde Aksesuarın Önemi, Yerleşimi

img

Ev aksesuarları, ev iç mekanlarını tamamlamak için bir evin en önemli parçalarından biridir. Seçimlerinizi, ilgi alanlarınızı ve hatta kişiliğinizi sergilemenize izin veren şeylerdir.

 Kişiliğinizi aksesuar aracılığıyla evinize yansıtabilirsiniz. Misafirlerinize, akrabalarınıza veya sizi ziyaret eden herhangi birine anlatmak isteyeceğiniz bir hikaye oluşturmanıza yardımcı olurlar. Aksesuarlar, iç mekan öğelerinizi birbiriyle senkronize etmenize izin vererek alanınızı zenginleştirir. Dekorasyon yaparken, satın aldığınız eşyaların kullanımda işlevsel olduğu kadar görsel bir çekiciliğe de sahip olmasına dikkat etmelisiniz.

Satın alma sırasında pek çok şeye dikkat etmeniz gerektiği için aksesuar seçmek zor bir iş olabilir. Uyum ve denge yaratmak için, bir nesneyi diğeriyle tamamlamanıza izin veren öğeleri düşünebilirsiniz. Oluşturmak istediğiniz eksiksiz stili ve görünümü düşünerek seçimlerinize devam edebilirsiniz. Renk, boyut, tema, görünüm, bütçe vb. Konulardan emin olmanız gerekir. Dokular ve türlerle oynayabilirsiniz ancak aşırıya kaçmamanız gerekir. Çünkü bu, alanınızı karıştırabilir ve alanınızın hantal görünmesine neden olabilir.

Evde Aksesuarın Yerleşimi

Aynalar

Aynalar, küçük odalarda veya doğal ışıktan yoksun odalarda çok yararlı aksesuarlardır. Daha geniş alan yanılsaması vererek güneş ışığının veya yapay ışığın ne kadar az olduğunu tüm köşelere yansıtır. Belirli bir stil oluşturmaya yardımcı olmak için de kullanılabilirler. Örneğin rustik mobilyalarınız veya güzel el yapımı mobilyalarınız varsa, dalgaların karaya attığı odun veya eskitilmiş doğal ahşaplarla çerçevelenmiş bir ayna, o güzel, rahat kır evi hissine katkıda bulunabilir.

Lambalar

Aynalar gibi lambalar da küçük veya karanlık odalarda çok önemlidir. Masa lambaları, en sıkıcı alanlara bile ışık tutmanın harika bir yoludur ve gösteriş yapmak için güzel mobilyalarınız varsa, sehpalarda veya büfelerde bir spot ışığı görevi görebilirler. Tepe lambaları, ışığı bir odanın etrafına dağıtmanın iyi bir yoludur, tüm aydınlatma için hasır veya krem ​​renkli kumaşlar gibi ‘doğal’ tonları seçmek, bir odaya rahat bir his verecektir.

Kırlent Yastık 

Minderler, odanıza canlı bir renk katmanın başka bir harika yoludur. Özellikle cesur bir desende veya renkte bir duvar kağıdına sahipseniz, o bölgeyi tamamlayan yastıklar bularak her şeyi birbirine bağlayarak bir odada bir uyum duygusu yaratabilirsiniz. Alanınızın görünümünü iyileştirmek için küçük odalarınızda parlak desenli minderler seçmek, evinize parlaklık ve kişilik katacaktır.

Halılar 

Halılar, minderlerle hemen hemen aynı şekilde kullanılabilir ve bir odaya hayat katmak için belirli bir rengi ortaya çıkarır. Ahşap mobilyalarınız ve çıplak ahşap döşeme tahtalarınız varsa, odanın ortasındaki bir halı, alanınıza belirli bir yumuşaklık katacaktır. Güzel bir sonbahar renginde, şık bir havası olan halı seçerek sıcak ve davetkar bir oturma odasına sahip olacaksınız.

Daha küçük bir bütçeniz varsa, evinize ekleyeceğiniz çiçekler veya yemek masasında sadece hasır bir sepetin içine koyduğunuz taze meyve gibi küçük değişiklikler ekleyerek küçük dünyanızda farklılıklar yaratabilirsiniz. Fotoğraf çerçeveleri, el boyaması şişeler gibi bazı kendin yap konseptlerini kullanmayı da düşünebilirsiniz.