Reklam

Evde Ahşap Boyama- Mobilya Yenileme

Evde Ahşap Boyama- Mobilya Yenileme

img

Evde ahşap boyama- mobilya yenileme teknikleri ile sizler de evinizin dekorasyonuna tarzınızı yansıtacağınız eğlenceli bir hobi edinebilirsiniz.

Evde Ahşap Boyama- Mobilya Yenileme

Evde Ahşap Boyama- Mobilya Yenileme teknikleri sizler de evdeki eski eşyalarınızı değerlendirebilirsiniz. Dekorasyonunuza uymayan mobilyalarınızı istediğiniz renge boyayarak küçük bir dokunuş ile çok daha modern bir hale dönüştürebilirsiniz. Genellikle evde tekrar boyama yapacağınız mobilyaların üzerinde boya ve cila hazır olarak bulunmaktadır. Bunun için direkt olarak boyama işlemini yaptığınızda istediğiniz gibi bir sonuç elde edemeyebilirsiniz. Evde ahşap boyama- mobilya yenileme ile ilgili tüm detayları sizler için hazırladık.

Evde Ahşap Boyama İşlemi Nasıl Yapılır?

1) Ahşap boyama işlemini yapmadan önce ilk olarak boyama işlemini yapacağınız mobilyanın yüzeyini vernik, boya veya diğer malzemelerden temizlemek için zımpara kullanmanız gerekmektedir. Bunun için zımpara kağıdı kullanabilirsiniz.

2) Yüzeyi zımparaladıktan sonra mobilyayı boyamak için tercih edeceğiniz rengi biraz açarak hazır hale getirmelisiniz. Daha sonra uygun bir fırça ile mobilyanın tüm yüzeylerine boya gelecek şekilde tek kat boyayı uygulamalısınız.

3) Ancak boyama işlemini yapacağınız mobilyanın kapakları veya çekmeceleri var ise kesinlikle bunları çıkarttıktan sonra ayrı ayrı boyama işlemi yapmaya dikkat etmelisiniz.

4) Akrilik boya evde ahşap boyama için en çok tercih edilen boya çeşitlerinden biridir. Özellikle evde yapacağınız mobilya yenileme işlemi sırasında aşırı boya kokusunun oluşması da istenmeyen bir durumdur. Ayrıca akrilik boyalar hem koku çıkartmadığı için hem de daha hızlı kuruduğu için konforlu bir kullanım sunar.

5) Mobilyanızın ilk astarını boyadıktan sonra birkaç saat astarın kurumasını bekleyin. Daha sonra ikinci kat için akrilik boyayı inceltmeden direkt olarak düzgün bir şekilde fırça ile uygulayabilirsiniz.

6) Mobilya yenileme işlemleri için dilerseniz desenli fırçalar ile de boyama işlemi bittikten sonra küçük desenler de oluşturabilirsiniz.

7) Boyama işlemi bitikten ve boyayın tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra boyanın daha uzun süre kullanılabilmesi ve mobilyanızın daha kaliteli durması için vernik kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Su bazlı vernikler evde mobilya yenileme için en uygun seçimlerden biri olacaktır.

Evde ahşap boyama- mobilya yenileme teknikleri ile sizler de evinizin dekorasyonuna tarzınızı yansıtacağınız ürünler kazandırabilir ve kendinize eğlenceli bir hobi edinebilirsiniz.