Reklam

EKLEKTİK DEKORASYON NEDİR VE NASIL UYGULANIR?

EKLEKTİK DEKORASYON NEDİR VE NASIL UYGULANIR?

img

Eklektik nedir? Eklektik dekorasyon ve stil nasıl uygulanmalı? Eklektik mobilyalar nasıl seçilmeli? Blog yazımızda cevaplarını bulabilirsiniz.

Eklektik kelimesi dekorasyonda pek de alışık olmadığımız bir terim. Eklektik dekorasyon, eklektik stil ve eklektik mimari aslında hayatımızın her alanında sürekli gördüğümüz sadece  adını bilmediğimiz bir mobilya akımı. Gelin bu blog yazımızda, eklektik nedir? Eklektik dekorasyon stili nasıl yansıtılmalıdır? birlikte inceleyelim. 

Eklektik Dekorasyon Tam Olarak Nedir?

“Seçici” olarak anlamladırabileceğimiz eklektik kelimesi, farklı ögeleri bir araya getirerek derlemek anlamına geliyor. Mimaride, modada, dekorasyonda, güzellikte de kullanılan bu kelime, özgür ruhlu stillerin bir yansıması diyebiliriz.

Modern dekorasyon, klasik dekorasyon gibi daha birçok mobilya dekorasyon tarzlarında daha doğrusu akımlarında, her zaman bir kural mevcut. Ancak eklektik dekorasyon akımı, farklı stillerdeki mobilya ve aksesuarları bir arada kullanmanıza yardımcı oluyor. Ancak bir şart ile! O da kargaşadan uzak durarak. Genellikle eklektik dekorasyon ve kargaşa birbirine karıştırılıyor. Her ne kadar serbest dekorasyon stiline sahip de olsa şıklık sürekli olarak göz önünde olmalı. 

Eklektik Dekorasyon Nasıl Uygulanır?

Bu dekorasyon tarzında asıl amaç daha harman ve canlı bir alan yaratmaktır. Işıltılı, eğlenceli ve genç bir alanda daha enerjik ve daha keyifli bir hayat süreceğinize inanılır. Saten ve keten kumaşın birleşimi, ahşap mobilyaların ve metal mobilyaların bir arada kullanılması bu tarz dekorasyonun en önemli ögeleri arasında yer alıyor.

Renk şöleni olarak adlandırabileceğimiz eklektik dekorasyon tarzında zıt renkler ve canlı renkler bir arada kullanılabiliyor. Ancak! Zıt renkleri de kullanırken bir uyum içinde olmasına dikkat edin. Örneğin mor koltuk takımına sarı yastıklar, yeşil yatak odası takımına turuncu aksesuarlar gibi.

Her rengin birbirine eşlik etti, nefes alabileceğiniz ve sonsuza kadar keyfini çıkarabileceğiniz eklektik yaklaşımı hayatınızın her alanında kullanabilirsiniz. Eklektik stil, özellikle 21. yüzyılın en çılgın dekorasyon ve mimari örnekleri arasında yer alıyor. E tabi, modayı da unutmamak lazım! 

Sizler de hayatı daha dolu ve daha eklektik yaşamak istiyor ama ev dekorasyonunuza bir türlü karar veremiyorsanız, Masko Mobilya Kenti’nde bulunan yüzlerce mobilya ve aksesuar firmasına gelebilirsiniz. Masko mağazalarımızda bulunan iç mimarlar ile dekorasyon projelerinizi paylaşabilir, bilgi alabilir ve binlerce mobilya & aksesuarı daha yakından görebilirsiniz.