Reklam

DÖŞEMELİK KUMAŞLAR HANGİLERİDİR VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

DÖŞEMELİK KUMAŞLAR HANGİLERİDİR VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

img

Özellikle koltuk takımlarında sıklıkla kullanılan döşemelik kumaşlar, kumaş özellikleri ile seçildiği zaman daha kullanışlı bir hal alır. Gelin birlikte döşemelik kumaş özelliklerini inceleyelim.

Ev dekorasyonu içerisinde en çok kullanılan ve en çok yıpranan mobilyalar şüphesiz ki koltuk takımları oluyor. Köşe koltuk, oturma grubu veya berjer fark etmeksizin en çok kullanılan bu koltuk takımlarının yıpranmasını önlemek bir hayli zor. Zaman ilerledikçe yıpranan ve kullanışsız hale gelen koltuk takımlarının, bu olumsuz durumunu geriletmek ve çok daha uzun süre kullanmak ise sizin elinizde. Nasıl diye soracak olursanız, cevap şu ki; “kullanışlı koltuk kumaşları” ile.

Seçeceğiniz koltuk kumaşları, hem görsellik açısından hem de kullanışlılık açısından oldukça önemli. Bu nedenle de sizler de koltuk takımı alırken modeline karar verdiyseniz, ikinci dikkat etmeniz gereken şey koltuk kumaşı çeşitleri olmalı. İhtiyaca yönelik seçeceğiniz kullanışlı koltuk kumaşı çeşitleri ile beklentilerinize uygun bir mobilya tercihi yapabilir ve mobilyanızı sağlam bir şekilde uzun süre kullanabilirsiniz. 

Kullanışlı Koltuk Kumaş Çeşitleri Nelerdir?

İnternette yaptığınız kısa araştırmadan sonra kendiniz için en uygun olan koltuk modeli ve koltuk kumaşını seçtiyseniz yine de hemen acele etmeyin. Gelin birlikte hem kullanış açısından hem de görünüş açısından en uygun olan kumaş çeşitlerini en ince ayrıntısına kadar inceleyelim ve yaşam alanlarımızı çok daha güzel bir hale getirelim.

Klasik mobilya türünün en güzeli; Kadife Döşemelik Kumaşlar

Döşemelik kumaşlarda en çok kullanılan türlerden biri kadife kumaşlardır. Çok uzun zamanlardan beri kullanılan kadife döşemelik koltuk kumaşları, özellikle klasik mobilya türünün vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Ama dilediğiniz mobilya tarzında da rahatlıkla kullanabileceğiniz kadife kumaş çeşitleri, gerek renk bakımından gerekse de farklı modeller olarak piyasada bolca bulunuyor. Yoğun bir kumaş olduğundan dolayı kadife; yumuşak ve hacimlidir. 

Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen kadife kumaşlar, özellikle berjer gibi detaylarda yoğunluğun verilmesinden dolayı çok hoş durabilir. Lacivert, mor, bordo gibi renklerde dekore ettiğiniz zaman asil, klasik ve hoş bir görüntü elde edebilirsiniz. 

Modern bir görünüm elde edeceğiniz; Şönil Kumaş

Günlük kullanım için en ideal olan döşemelik kumaş türüdür. Şönil kumaş ismini şönil iplikten almaktadır. Sık dokusu ile oldukça kullanışlı olan şönil döşemelik kumaş, özellikle çocuklu aileler için muhteşem bir tercih olabilir. Şönil kumaşlar genellikle sabit koltuk döşemelerinde kullanılır, uzun süreli kullanımlar için uygun bir yapısı vardır.  Birçok koltuk modelinde karşımıza çıkmaktadır ve hatta buna hemen hemen her koltuk modeli ve oturma grubu diyebiliriz. Şönil kumaş, polyester veya pamuklu olarak üretilir. Düz şönil kumaşlar mobilya ve diğer kullanım alanlarında hav efekti nedeni ile tok bir görünüm verir. Ürün iplik özelliğinden dolayı  kolay temizlenir.

Son zamanların modası; Keten ve Sentetik Döşemelik Kumaşlar

Kullanışlı olması açısından son dönemlerde en çok tercih edilen döşemelik kumaş türlerinden biri de keten döşemelik kumaşlar ve sentetik döşemelik kumaşlar.  Modern ev dekorasyonu anlayışına oldukça uygun olan bu kumaş türleri oldukça da ekonomik. 

Esnemeyen ve çok dayanıklı olan keten kumaşlar, pamuktan çok daha sağlam yapıdadır. Aynı zamanda da bu tip kumaşlar toz çekmez, güneş ışınlarını emer ve temizlenmesi de oldukça kolaydır.

Asil ve şık döşemelik kumaşlar; Deri Kumaş

Kaliteli ve asil bir görünümün olmazsa olmazı deri döşemelik kumaşlardır. Bilinen ilk zamanlardan beri kullanılan deri kumaşlar, mobilyacılık alanı gibi birçok alanda da sıklıkla kullanılır. Son zamanlarda her ne kadar yerini tay tüyü kumaş türüne devretse de hala koltuk kumaşa denildiği zaman ilk akla gelen kumaş türü olmayı başarıyor. 

Chester koltuk modellerinde kullanılarak “rustik ev dekorasyonu” havasını destekleyen deri koltuk takımları; modern tarz, klasik tarz, luxury tarz gibi her türlü dekorasyon tarzını desteklemektedir. 

Piyasada “ham deri” denen gerçek deri kullanılabileceği gibi “suni deri” de kullanılmaktadır. Sıvı pvc’nin işlenmiş hali olan suni deri, ince dokulu yapısıyla oldukça kaliteli ve şık bir seçenektir. Kir tutmayan ve kolay temizlenen yapay deri, genellikle koltuk ve minder döşemesinde tercih edilmektedir.

En çok kullanılan olmaya aday; Tay Tüyü Döşemelik Kumaş

Hem konforlu hem de oldukça şık bir kumaş türüdür. Kadifeye benzer, yumuşak ve hacimli bir yapısı vardır. Özellikle seçkin koltuk takımlarında kullanılmaktadır. Aynı zamanda da, tay tüyü kumaşlar, leke tutmama ve kolay temizlenme özelliğine sahiptir. Yumuşak dokusundan dolayı kadife süet arası bir his uyandırır. Su geçirmez kumaşlar arasındadır.

Modern ev dekorasyonunda son zamanlarda sıkça kullanılan tay tüyü döşemelik kumaşlar, güzel bir yaşam alanı oluşturmanız için size tüm şıklık kriterlerini sunacak ve kullanışlı olma özelliği ile de hayatınızı kolaylaştıracaktır. 

İşlenmiş ve şıklaşmış döşemelik kumaş olan; Nubuk Döşemelik Kumaş

Nubuk, işlenmiş bir deri türüdür.  Deri koltukların klasik görüntüsü bu işlemle sportif hâle getirilmiştir. Özellikle modern oturma gruplarında döşemelik kumaş olarak kullanılmaktadır.  Ama bunun yanı sıra genel olarak tüm ev tarzlarına uygun olabilme özelliği bulunuyor. Kullanım açısından zengin olan ve kolaylık sağlayan nubuk döşemelik kumaş aynı zamanda da eve zenginlik ve şıklık katmaktadır.