Reklam

Döşemelik Kumaş Seçimi Nasıl Olmalı ?

Döşemelik Kumaş Seçimi Nasıl Olmalı ?

img

Yüzlerce döşemelik kumaş modeli arasından istediğinizi seçmek için Masko Mobilya Kenti'nde döşemelik kumaş satan firmalara davetlisiniz.

Koltuk ve sandalye evlerde en çok kullanılan başlıca mobilyalar için döşemelik kumaş seçimi hayati derecede önem taşır. Doğru yapılan bir döşemelik kumaş seçimi ile evinizin havasını değiştirebilir aynı zamanda da daha kullanışlı bir hale getirebilirsiniz. Döşemelik kumaş seçerken de; ihtiyaçlar, renkler, doku gibi birçok farklı ayrıntıya dikkat etmeniz gerekiyor. 

Çok kirlenen bölümlerden mutfak, çocuk odası bölümlerinde leke tutmayan, akrilik ve gibi silinebilir özellikteki kumaşlar seçilmelidir. Yanı sıra evcil hayvan besliyorsanız hayvanların tırmıklama, kemirme gibi alışkanlıklarına karşın dayanıklı ürünler seçmelisiniz. Hayvan dostu kumaş modelleri, tam olarak bu ihtiyaca uygun olarak üretilmiştir.

Günlük hayatta en çok kullanılan kumaş türleri hangileridir?

Kadife Döşemelik Kumaşlar

Döşemelik kumaşlarda en çok kullanılan türlerden biri kadife kumaşlardır. Çok uzun zamanlardan beri kullanılan kadife döşemelik koltuk kumaşları, özellikle klasik mobilya türünün vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. 

Şönil Kumaş

Günlük kullanım için en ideal olan döşemelik kumaş türüdür. Şönil kumaş ismini şönil iplikten almaktadır. Sık dokusu ile oldukça kullanışlı olan şönil döşemelik kumaş, özellikle çocuklu aileler için muhteşem bir tercih olabilir. Şönil kumaşlar genellikle sabit koltuk döşemelerinde kullanılır, uzun süreli kullanımlar için uygun bir yapısı vardır.

Keten ve Sentetik Döşemelik Kumaşlar

Kullanışlı olması açısından son dönemlerde en çok tercih edilen döşemelik kumaş türlerinden biri de keten döşemelik kumaşlar ve sentetik döşemelik kumaşlar.  Modern ev dekorasyonu anlayışına oldukça uygun olan bu kumaş türleri oldukça da ekonomik.

Tay Tüyü Döşemelik Kumaş

Hem konforlu hem de oldukça şık bir kumaş türüdür. Kadifeye benzer, yumuşak ve hacimli bir yapısı vardır. Özellikle seçkin koltuk takımlarında kullanılmaktadır. Aynı zamanda da, tay tüyü kumaşlar, leke tutmama ve kolay temizlenme özelliğine sahiptir. Yumuşak dokusundan dolayı kadife süet arası bir his uyandırır. Su geçirmez kumaşlar arasındadır.

Nubuk Döşemelik Kumaş

Nubuk, işlenmiş bir deri türüdür.  Deri koltukların klasik görüntüsü bu işlemle sportif hâle getirilmiştir. Özellikle modern oturma gruplarında döşemelik kumaş olarak kullanılmaktadır.

Masko Mobilya Kenti'ne gelerek döşemelik kumaş satan firmaları daha yakından inceleyebilirsiniz.