Reklam

Doğru Halı Ölçüsü Seçimi

Doğru Halı Ölçüsü Seçimi

img

Doğru halı ölçüsü hesaplaması ile tamamlayıcı ürün olan halı modellerinizi ev dekorasyonlarınıza daha basit bir şekilde yerleştirebilirsiniz.

Halılar, ev dekorasyonlarının en önemli parçalarıdır. Tamamlayıcı ürün olarak adlandırabileceğimiz halı modelleri, genel dekorasyonunuza büyük önemde etki göstermektedir. Halı, bütünlüktür. Bununla birlikte iç mekan dekorasyonlarında tıpkı mobilya yerleşimi gibi halı yerleşiminin de çok önemli olduğunun altını çizmekte fayda var. Peki eviniz için en doğru halı ölçülerini nasıl belirleyebilirsiniz? 

Halı Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

Kare ve dikdörtgen halı hesaplama…

İlk önce bilmeniz gereken şey halıların metrekare cinsinden hesaplandığı olmalı. Halı alışverişi yapmadan önce evinizde halihazırda var olan bir halının metrekaresini hesaplayabilir, böylece alacağınız yeni halının hangi ölçülere sahip olması gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Enini ve boyunu ölçtüğünüz halınızın, yine en ve boyunu çarptığınız zaman elde ettiğiniz sayı halınızın metrekaresini veriyor. Şimdilerde yeni üretilen halı modellerinde ise halıların arkasında bulunan etiketlerde, halının kaç metrekare olduğu yazmakta. 

Yuvarlak halı hesaplama…

Yuvarlak halıların metrekaresini hesaplamak kare ve dikdörtgen halıların metrekaresini hesaplamaktan çok daha farklı. Yuvarlak halı modellerinin metrekaresini almak için sadece çapını almanız yeterli. Çapı yine kendisi ile çarptığınız zaman halının metrekare ölçüsünü bulabilirsiniz. 

Halı Ölçüsü Belirlerken Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler

  • Aynı alanı birkaç kere ölçmeniz hata payını en aza indirecektir.

  • Eğer aklınızda herhangi bir halı modeli yok ise mağazalarda kolaylıkla bulabileceğiniz standart ölçüleri baz almak halı alışverişi yaparken hayat kurtarıcı olabilir.

Tamamlayıcı modellerin başında gelen halı modelleri, dünyanın en büyük mobilya kenti olan Masko Mobilya Kenti’nde bulunan halı satışı yapan firmalarda bulunuyor. Sizler de Masko halı mağazalarına gelerek kendinize en uygun halı modelini seçebilirsiniz.