Reklam

DOĞRU AYDINLATMA SEÇİMİ- AYDINLATMA TÜRLERİ NELERDİR?

DOĞRU AYDINLATMA SEÇİMİ- AYDINLATMA TÜRLERİ NELERDİR?

img

Doğru aydınlatma seçimi ile ev dekorasyonlarınızı daha şık bir yer haline getirebilirsiniz.

Herken yeni eve çıkarken, ev ararken ilk önce evin ışık alıp almadığını sorar. Çünkü hem insanlar için hem de ev açısından “ışık” oldukça önemli bir ayrıntıdır. Ancak ışık almayan ve doğal ışığı çok iyi koruyamayan evler kötü mü? Elbette ki değil, doğala yakın yapay aydınlatma ile evlerinizi ferah, kullanışlı ve ev dekorasyonunuzu daha şık bir hale getirebilirsiniz. 

Aydınlatma, herhangi bir dekorasyondaki hatta genel yaşamdaki en önemli şeylerin başında geliyor. Peki ya nedir bu aydınlatma türleri? Genel bakış açısı nasıl olmalıdır? Gelin birlikte bu blog yazımızda “doğru aydınlatma” üzerine konuşalım.

AYDINLATMA TÜRLERİ

Tavan Aydınlatması

Tavan aydınlatmaları, tavana monte edilen aydınlatma türleridir. Bu aydınlatma türü temel ışık kaynağı olarak görev yapmaktadır. Bununla birlikte de aydınlatma modeliniz iç dekorasyonunuzla uyumlu olmalıdır. 

Asma Armatürler

Avizeler ve sarkıt gibi aydınlatma modelleri bu tür içine girmektedir. Tavana sabitlenmektedir ancak bir kısmı asma şeklindedir. Genellikle bu tür ışıkları oturma odası, yatak odası gibi daha çok görselliğe önem verilen alanlarla kullanılar. 

Ortam ile uyumlu olduğu zaman dekorasyonu oldukça fazla destekleyen ve tamamlayıcı görev üstlenen asma armatürler; stlin evlerinizdeki en mükemmel yansımadır. 

Masa ve Zemin Aydınlatmaları

Genellikle ortam oluşturucu olarak kullanılan bu tip aydınlatma türleri, hem dekoratif hem de oldukça kullanışlı mobilya dekorasyon ürünleridir. Genellikle çalışma masalarında kullanılan masa aydınlatmaları, kullanışlılık açısından diğer türlerden ayrılmaktadır. 

Tavan ışıklarının ulaşamadığı yerlere dolgu olarak kullanılan lamba ve lambaderler; ihtiyaç duyulan ışığı dekoratif bir şekilde karşılamaktadır.

Duvar Aplikleri

Aplikler özel aydınlatma modelleri arasına giriyor. Genellikle küçük avize ampulleri ile aydınlatılmaktadırlar. Dekorasyon açısından harika tercihler olan duvar aplikleri, her dekorasyon türüne uygun modelleri ile oldukça çeşitlidir. 

Avize modelleri, sarkıt modelleri, abajur modelleri, lambaderler… ve daha nice aydınlatma türü. Sizler de evinizde aydınlatma dekorasyonu yapmak istiyor ancak hangi modeli seçmek istediğinize karar veremiyorsanız Masko Mobilya Kenti’nde bulunan aydınlatma modeli satan firmalardan destek alabilir ve güncel ürünlerini görebilirsiniz.