Reklam

Dıy Ne Demek ? Dıy Dekorasyon Nasıl Yapılır ?

Dıy Ne Demek ? Dıy Dekorasyon Nasıl Yapılır ?

img

Dekorasyon neler DIY sayılır? DIY nedir? Blog yazımızı okuyarak son dönemlerin en sık kullanılan terimi olan DIY hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Pandemi koşulları, korona derken hemen hemen herkes uzun süreli bir kapanma dönemi yaşadı ve bu kapanma sonrasında da kendi bazı şeyler ile oyalamaya çalıştı. Bunun başında da genellikle ev dekorasyonlarını yenilemek ve yeni hobiler edinerek el emeği ile bir şeyler yapmak geliyor. 

Bu nedenle de en çok aranan ve araştırılan kelime de DIY oldu. İngilizce bir kelime olan “DIY”, Do-It-Yourself” yani “Kendin Yap” cümlesinin kısaltılmışıdır. Temel olarak DIY, belirli bir işi yerine getirmesi için bir uzman çağırmak veya bir ürüne ihtiyacınız olduğunda onu bir mağazadan satın almak yerine, her şeyi kendiniz yapmaya çalışmanız anlamına geliyor.

Dekorasyonda DIY

Uzun zamandır hayatımızda olan ve özellikle dekoratif anlamda oldukça fazla kullanılan DIY örneklerinde, ev dekorasyonunda kendin yap akımı şimdilerde de sıklıkla kullanılıyor. Duvarı yeni bir renge boyamak, mutfak dolaplarını yenilemek veya bir saksı yapmak… Hepsi DIY örnekleri sayılabilecek özellikte aktiviteler. 

DIY ev dekorasyonu fikirleri ile evlerinizde veya ofislerinizde yeni atmosferler yaratabilir, aynı zamanda da kendinizin yapmış olduğu dekoratif ürünlerle gurur duyabilirsiniz !