Reklam

DEKORASYONDA HALI VE PERDENİN UYUMU NASIL OLMALI?

DEKORASYONDA HALI VE PERDENİN UYUMU NASIL OLMALI?

img

Halı modelleri ve perde modellerinin uyumunun nasıl olması gerektiğini birlikte inceleyelim. En uygun fiyatlı halı ve perde modelleri Masko'da.

Dekorasyon dendiği zaman herkesin aklına genellikle belirli mobilyalar geliyor. Örneğin koltuk takımı gibi.. Ancak bir ev dekorasyonunu tamamlayan ve daha şık bir hal almasını sağlayan en önemli şeyler detaylar. 

Koltuk takımı, yemek odası takımı ya da yatak odası takımı gibi büyük ve genel mobilyaların tamamlayıcı ögeleri olan halı, perde ve aydınlatma modelleri aslında dekorasyonu daha yukarı taşıyan ve detayları yansıtarak bütünselliği oluşturan  ev dekorasyon ürünleridir. 

Dekorasyonda halı ve perde uyumu tamamlayıcı özelliktedir. Bu nedenle de uyumlu olmaları ve şık görünmeleri daha başarılı bir dekorasyon yapmanıza olanak sağlayacaktır.  Peki uyumdan bahsetmişken, halı ve perde uyumu nasıl olmalıdır? Gelin detayları birlikte araştıralım ve öğrenelim.

Perde ve halı uyumu nasıl olmalıdır?

1- Perde seçerken pencerenize ve salondaki renklere tam olarak uyacak renkler seçmeniz oldukça önemlidir. Halı ile negatif olmayacak renklerin yakalanması ev dekorasyonunu daha tamamlayıcı bir yer haline getirebilir.

2- Desenli halı ve perdeden uzak durun! 

Artık desenli halı ve perdeler mazi oldu. Daha çok düz renklerin kullanıldığı ve modernizmi yansıtan halı ve perdeler seçiliyor ve tercih ediliyor. Eğer yine de desenli tercih etmek istiyorsanız, birinden bağımsız renk ve desenlerde halı ve perde seçmemeye dikkat edin. 

Çünkü farklı renk ve desenler, evi boğacaktır.

3- Halı ve perdelerinizin dokuları birbiri ile uyumlu olmalı ya da birbirine benzemeli.  Örneğin birbirine yakın olan kumaşları tercih etmelisiniz. 

4- Tarz olarak aynı olmalı !

En çok göz ardı edilen özellik budur.  Modern bir halı seçtiyseniz kesinlikle klasik bir perde seçmemeniz gerekiyor. Bu konuya çok dikkat etmelisiniz. 

Dünyanın en büyük mobilya çarşısı olan Masko Mobilya Kenti’ne gelerek yüzlerce firma arasından size en uygun olan halı ve perde modellerini seçebilir, isterseniz de tamamen özel olarak ürettibilirsiniz.

İstanbul’da hizmet veren Masko, aynı zamanda da masko.com.tr adresinde bulunan firmalarında güncel ürünlerini sergilemektedir. 

Gelecek bloglarımız için takipte kalın !