Reklam

Daha İyi Uyku İçin Yatak Odanızı Düzenleyin.

Daha İyi Uyku İçin Yatak Odanızı Düzenleyin.

img

Yatak odanızı mükemmel bir uyuma alanına dönüştürmelisiniz. Neden mi?

Çünkü iyi bir gece uykusunun yerini hiçbir şey tutmaz. Gün içinde daha zinde olmanızın ve zihninizin çok daha berrak olmasının tek yolu, iyi bir gece uykusundan geçiyor. Bir sonraki gün nasıl hissedeceğinizi de gece uykunuz belirliyor. Ayrıca iyi bir uyku sağlığınız, özellikle de kalp sağlığınız için oldukça faydalı.

 

Yatağınızı Değiştirmenin Vakti Gelmiş Olabilir

Her gece 7 ila 9 saat arasında uyumamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Ancak pek çoğumuz, yatağa uzandıktan sonra, pek çok sebepten ötürü saatlerce uyuyamıyoruz. Bu durumun en önemli sebeplerinden biri yatak. Eğer yatağınız 8 yaşından büyükse ya da artık bedeniniz için yeterli desteği sağlamadığını düşünüyorsanız, artık değiştirmenin vakti gelmiş demektir.Yatak odanızda, uyumanıza yardımcı olacak bir atmosfer yaratmanız da oldukça önemli ve bunun için yapmanız gereken pek çok şey var. İşte ipuçlarımız:

Odanın Atmosferi Önemli

* Yatak odanızı toparlayın. Etraf ne kadar dağınık ya da kalabalık olursa zihniniz de o kadar dağınık olur. Bu da uyumanızın önündeki en önemli engellerden biri… İşe, kullanmadığınız eşyaları ve objeleri ortadan kaldırarak başlayın. Daha temiz ve sakin bir mekân elde etmeye çalışın. Bol çekmeceli mobilyalar ve sepetler kullanarak odanızın daha organize ve kullanışlı bir hale gelmesini sağlayın.

* Odanızdaki renkleri, rahatlatıcı bir renk paletiyle değiştirin. Duvarlar ve büyük mobilyalar için doğal toprak tonlarını tercih edin. Aksesuarlarınızda mavi tonlarını kullanın ve mavinin rahatlatıcı etkisinden faydalanın.

* Yatak odanızda elektrikli aletlerden uzak durmaya çalışın. TV, bilgisayar ve hatta akıllı telefonunuzu yatak odasının dışında bırakın. Bu aletler, zihninizi yoracağı gibi yaydıkları elektromanyetik dalgalar da sizi etkileyerek uyumanızı engelleyecektir.

* Konu uyku olunca, ne kadar karanlık, o kadar iyi! Koyu renk perdeler içeri ışık sızmasını engelleyerek daha rahat bir uyku uyumanızı sağlar. Bu bakımdan perde seçiminizin önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Sokak lambalarının ışığı ya da erken doğan güneş nedeniyle uykunuzun bölünmesini istemiyorsanız, doğru perde seçimi yapmalısınız.

* Geceleri burnunuz tıkandığı için uyuyamıyorsanız, sebebi nevresim takımınız olabilir. Nevresim seçerken olabildiğince doğal kumaşları tercih edin. Alerjik bir bünyeye sahipseniz nevresimlerinizi yıkarken kullandığınız deterjanlar da alerjik reaksiyona sebep olabilir. Birkaç denemede doğru kumaşı ve temizleme yöntemini bularak daha rahat bir uyku çekebilirsiniz