Reklam

COUNTRY EV DEKORASYONU VE COUNTRY TARZ

COUNTRY EV DEKORASYONU VE COUNTRY TARZ

img

Counrty mobilya modelleri, kendine has tarzı ile evlerinize doğayı getiriyor! Counrty ev dekorasyonu nasıl olmalı birlikte inceleyelim.

Her şeyin yapaylaştığı ve doğadan uzaklaştığı bu dönemde, country mobilya tarzı evlerimizdeki yerini de daha hızlı bir şekilde almaya başladı. Sadelikten ve doğallıktan yana olan country mobilya dekorasyonu, doğallık unsurunun ve doğal renklerin ön planda tutulduğu bir mobilya dekorasyon tarzı. 

Her ülkede kendine has yorumlanan country mobilyalar; İngiliz country tarzı, Amerikan country tarzı ve Fransız country tarzı olarak ayrılabiliyor. İngiliz counrty’de daha sakin ve dingin renkler ön plana çıkarken, Amerikan country’de ise ahşap ve toprak tonları ön plana çıkıyor. Fransız tarzda ise daha farklı olarak çiçek ve işleme modelleri hakim. Hangi tarza ait olursanız olun, bu tarz için asıl mesela tamamen doğa!

Gelin birlikte country mobilya tarzının genel hatlarını inceleyelim..

Country ev dekorasyonlarında genellikle beyaz, yeşil ve toprak tonları hakim. Çiçek desenli masif mobilyalar, doğal ahşap yemek masaları, zarif şamdanlar bu dekorasyonun ön plana çıkan mobilyaları ve ev dekorasyon ürünleri arasında. Koltuk kaplamalarında kullanılan çiçek desenler, ise doğanın tamamen evinize gelmesine ve ilkbaharı yaşamanıza yardımcı oluyor. 

Tüm bunlarla birlikte country ev dekorasyonunda, eskitme mobilyalar ve duvar kağıtları da oldukça önemli bir konumda. Retro koltuk takımları ya da vintage hava veren orta sehpalar ile oldukça kaliteli ve şık bir country oturma odası dekorasyonu yaratabilirsiniz. Duvar kağıtlarına gelecek olursak da son dönemlerde moda olan ve genellikle tv ünitelerinin arkasında duran duvarlara kaplanan örme taş desenli veya çiçek desenli duvar kağıtları bu dekorasyon örneğinde en çok kullanılan dekorasyon ürünlerinden biri. 

Gelelim country yatak odası dekorasyonuna. Yatak odalarında genellikle açık renkleri kullanmak, diper bir güne daha keyifli ve huzur dolu başlamanıza yardımcı olur. Bu durum country yatak odası dekorasyonlarında da geçerli diyebiliriz. Beyaz ve mavi tonlarının ya da daha genel bir ifade ile pastel tonların hakim olduğu yatak odası dekorasyonlarında, doğayı ve county havayı daha keyifli bir şekilde hissedebilirsiniz. 

Ancak yatak odanızda daha sıcak tonlar kullanmak istiyor ve bu sıcak tonlar ile bir country hava yakalamak istiyorsanız, Amerikan country dekorasyon tam olarak size uygun! Ahşap şifonyer, ahşap baza ve ahşap gardıropla toprak tonlarını yatak odanıza getirebilir ve yapar çiçekler ile yatak odanızı güzel bir şekilde dekore edebilirsiniz. 

Country mutfak dekorasyonlarında ise; beyaz, gri, yeşil, füme ve mat ahşap mutfak dolapları ön plana çıkmaktadır. Mutfak dolabı perdeleri ve açık mutfak rafları country mutfak dekorasyonunda sıklıkla kullanılır. Pastoral havayı bize yansıtan mutfak dekorasyonlarında, çiçek desenli kaplamalı sandalyeler ve doğal ahşap mutfak masaları en çok rastlayacağımız mobilyalar arasıodna geliyor.