Reklam

Çekyat Nedir?

Çekyat Nedir?

img

Çekyat ve kanepe arasındaki fark nedir? Çekyat tam olarak ne ifade eder? Blog yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Çekyat, kanepe tarzında tasarlanmış ancak açılarak da yatak olarak kullanılabilen bir mobilya çeşididir. Daha işlevsel ve daha konforlu bir mobilya çeşidi olduğu için de evlerde de sıklıkla tercih edilebilmektedir. Günümüzde daha modern tasarımlar ve çeşitler ile karşımıza çıkan çekyat modelleri aynı zamanda depolama alanı olarak ekstra bir yer de sunmaktadır. Çekyat modellerinin altını fazla eşyalarınızı koymak için de değerlendirebilirsiniz. Hem oturma, hem yatak hem de depolama alanı olarak değerlendirebileceğiniz çekyat modelleri en pratik mobilya çeşitleri arasında yer almaktadır.

Çekyatın Koltuktan Farkı Nedir?

Çekyat modelleri en çok kanepe çeşitleri ile karıştırılmaktadır. Kanepeler açılarak kullanılmaz. Sadece oturma amaçlı olarak üretilen ve tasarlanan mobilya çeşitlerindendir. Ancak çekyat modelleri kanepe çeşitlerine göre daha kullanışlıdır. Koltuk ve kanepe modelleri sadece oturma amaçlı olarak kullanılmaktadır. Bazı kanepe modellerinin ise sadece alt kısımları depolama alanları olarak da kullanılabilmektedir.

Çekyat Modelleri

Çekyat modelleri kanepe modellerine göre biraz daha geniş ürün çeşitliliğine sahiptir. Daha yumuşak minder ve sünger yapısına sahip olan çekyat modelleri yatak olarak da kullanıldığı için kanepelere göre biraz daha konforlu bir yapıya sahiptir.

Bazalı Çekyat Modelleri

Ev hanımlarının daha işlevsel bir kullanım sunmasından dolayı bazalı çekyat modellerini daha fazla tercih ettiğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte bazalı çekyat modelleri alt kısımlarındaki geniş depolama alanı ile de oldukça kullanışlıdır.

Konforlu Çekyat Modelleri

Yatak olarak kullanılma özelliğine sahip olan çekyat modellerinin üretiminde daha yumuşak malzemeler tercih edilmektedir. Puf minderli ve ortopedik süngerli çekyat modellerini yatak olarak da kullanabilirsiniz.

Üçlü Çekyat Modelleri

Açılır veya çekilir tasarımı ile evlerde daha fazla yatak ihtiyacını karşılamak için genelde üçlü çekyat modelleri tercih edilmektedir. Açılır kapanır çekyat modelleri ergonomik yapısı ile evinize kazandıracağınız en işlevsel mobilya seçimlerinden biri olacaktır. Dilediğiniz renk ve modelde tercih edebileceğiniz çekyat modelleri ile hem şık bir mobilyaya sahip olabilir hem de yatak ihtiyacınızı karşılayacağınız bir işlevsel mobilya tercih edebilirsiniz.

Masko’da yüzlerce çekyat modeli sizleri beklemektedir.